Karıncaları yok edecek 4 yöntem

​Karıncaları yok edecek 4 yöntem
​Karıncaları yok edecek 4 yöntem

Karıncaların çalışkanlığına diyecek sözümüz yok! Ancak evimize geldiklerinde pek de misafirperver olmadığımız doğru. Özellikle yaz aylarında camlarımızı ve balkon kapılarımızı açınca bizlere misafir olan karıncalar kısa sürede arkadaşlarını da getirdiği için hemen geldikleri gibi yollama peşindeyiz. Tabi yollama dediysek onlara zarar vermeden! 'O nasıl olacak Lokmacığım?' Diyorsanız bu yazımızı okumaya devam edin!

Acı biber

Acı sadece bizlerin değil karıncalarında korkulu rüyası! Keskin aromaya sahip olduğu için karıncaları rahatsız eden acı biber, doğal yollarla karıncalara zarar vermeden evden def etmenin yolu. Ne yapacağız karıncaların üzerine biber mi dökeceğiz? diye sorgulamaya başladığınızı biliyorum ancak tabi hayal ettiğiniz gibi bir yöntem değil. Bir tencere içerisine su doldurun ve çerisine acı biber atarak kaynatın. Suyun içerisinde kaynayan biber iyice aromasını verince ılıdığında karıncaların bol olduğu yerlere bir fısfıs yardımıyla sıkabilirsiniz ya da bir bezle orayı silebilirsiniz. Bu işlemden sonra karınca kardeşlerin misafirperver olmadığınızı anlaması çok uzun sürmeyecektir!

Nane yağı

Başımız ağrıdığında, burnumuz tıkandığında imdadımıza koşan nane yağı, bu sefer karıncaları evimizden kovmak için yardımcı oluyor. Bir sprey şişesinin içerisine 15 damla nane yağı atıp çalkalayın ve karıncaların geldiği yerlere püskürtün. Nane yağının kokusuna dayanamayacak olan karıncalar, hızla evden uzaklaşacak.

Tarçın

Biz her ne kadar tarçın kokusunu sevsek de karıncalar bu kokuyu hiç sevmiyor. O yüzden Karınca çıkış noktalarını bulduysanız tam o noktalara çubuk tarçın bırakabilir veya toz tarçın serpiştirebilirsiniz. Ama çıkış noktaları görünür olan bir yerdeyse o zaman bir su bardağı suyun içerisine bir çay kaşığı toz tarçın atıp kaynatın ve kaynayan bu suyu karıncaların çıktığı yere püskürtün.

Sirke

Temizlikte en iyi dostumuz olan sirke, karıncalardan kurtulmak içinde en büyük destekçimiz. Üstelik çok da basit! Sirkeli su yapın ve karıncaların olduğu yere püskürtün. Kısa süre içerisinde karıncaların yok olduğunu göreceksiniz.