Kahvaltılık gevrekler ilk hastalar için üretildi!

​Kahvaltılık gevrekler ilk hastalar için üretildi!
​Kahvaltılık gevrekler ilk hastalar için üretildi!

Kahvaltılık gevrekler, günümüzde birçok insanın sabah rutinin bir parçası haline geldi. Özellikle yoğun tempoda çalışanlar ve çocuklar için neredeyse hepimizin alışık olduğu kahvaltıların önüne geçti. Ancak mısır gevreği ilk çıktığında bir kahvaltılık değildi. Peki mısır gevrekleri kahvaltılık olarak üretilmediyse ne olarak üretildi?

19. yüzyılın sonralarına doğru, Amerika Birleşik Devletleri'nde beslenme alışkanlıkları değişmeye başlamıştı. Dr. John Harvey Kellogg, hastalarına daha sağlıklı ve sindirimi kolay yiyecekler sunma çabasındaydı. Dr.Kellogg vejetaryen bir beslenme anlayışını benimsiyor ve hastalarına et tüketmen de yeterli besin alabilecekleri alternatif sunmaya çalışıyordu. Bu arayış sırasında tesadüfen mısır tanelerini pişirip kuruttuktan sonra ezerek pul formuna getirdiler. Ortaya çıkan bu yeni yiyecek, hastaların tüketmesi için idealdi. İşte böylece mısır gevreği doğmuş oldu.

Başlangıçta yalnızca senatoryum hastaları için üretilen bu gevrekler, kısa sürede büyük ilgi gördü. Dr. Kellogg, gevreklerin sağlıklı ve doğal kalması için şekersiz olmasını savunuyordu. Ancak kardeşi Will Keith Kellogg, bu ürünü daha geniş kitlelere satmak ve daha lezzetli hale getirmek için şeker eklenmesi gerektiğini düşündü. İki kardeşin bu konuda anlaşmazlığa düşmesiyle birlikte Will Keith Kellogg, 1906 yılında tatlandırılmış mısır gevreklerini piyasaya sundu. İşte ondan sonra mısır gevrekleri popüler olmaya başladı.

Bugün, kahvaltılık gevrekler market raflarında onlarca farklı çeşit ve tatla karşımıza çıkıyor. İlk üretildiğinde sadece sağlık odaklı bir yiyecek olan mısır gevreği, zamanla çikolatalı, ballı, meyveli gibi farklı versiyonlarıyla geniş bir tüketici kitlesine hitap etmeye başladı.

Yorumunuzu yazın, tartışmaya katılın!

YORUMLAR
Sırala :

Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım