Kabak çekirdeğinin bilinmeyen 6 faydası

​Kabak çekirdeğinin bilinmeyen 6 faydası
​Kabak çekirdeğinin bilinmeyen 6 faydası

Ne kadar yediğimizi kontrol edemediğimiz lezzetlerden biri olan kabak çekirdeği, tadı güzel olan sayılı sağlıklı şeyler arasında. İçerisinde omega 3, omega 6, antioksidan, polifenoller ve daha birçok vitamin ve mineral içeren kabak çekirdeğinin sağladığı faydaları öğrendikten sonra paket paket alacağınıza eminiz. O zaman hadi gelin kabak çekirdeğinin faydalarına geçelim.

Kalp sağlığını korur

Kabak çekirdeğinin içerisinde yer alan yağlar ve magnezyum kolestrol seviyesinin dengede kalmasına yardımcı oluyor. Ayrıca kan basıncını düzenlemede de etkili olan kabak çekirdeği, kalp sağlığını doğrudan etkileyerek olası birçok sorunun önüne geçiyor.

Uyku kalitesini iyileştirir

Triptofan adı verilen amino asit bakımından zengin olan kabak çekirdeği, uykuya dalma veya derin uyuyamama gibi problemlerin önüne geçerek daha kaliteli uyumanızı sağlıyor.

Cildi güzelleştirir

Zengin çinko içeriği sayesinde vücutta kolajen üretimini artıran kabak çekirdeği, bu sayede cildin daha genç ve güzel kalmasına yardımcı oluyor. Ayrıca uzmanlar, cildinde leke ve yara bulunanların da kabak çekirdeği tüketerek bu sorundan kurtulabileceğine vurgu yapıyor.

Sindirimi destekler

Lifli bir yapıya sahip olduğundan dolayı sindirimi destekleyebilen kabak çekirdeği, birçok sorunun ortadan kalkmasında etkili oluyor. Bu sebeple sindirim sorunları yaşayanların günde bir avuç kabak çekirdeği tüketmesi gerektiği söyleniyor.

Kemikleri güçlendirir

İçerisinde bol miktarda magnezyum ve fosfor bulunan kabak çekirdeği, kemiklerin daha güçlü olmasını sağlıyor. Bu sebeple özellikle çocuklarda büyüme çağında kabak çekirdeği yedirtilmesi gerekiyor.

Saçı güzelleştirir

İçerisinde bulunan çinko sayesinde saç dökülmesinin önüne geçen kabak çekirdeği, saç foleküllerini uyararak yeni saçların çıkmasına ve var olan saçların daha güçlü olmasına yardımcı oluyor. Bu sebeple her gün düzenli olarak kabak çekirdeği yiyen bir kişinin saçları daha sağlıklı oluyor.