İzledikçe iştahımızı artıran çizgi filmlerin unutulmaz yiyecekleri

İzledikçe iştahımızı artıran çizgi filmlerin unutulmaz yiyecekleri
İzledikçe iştahımızı artıran çizgi filmlerin unutulmaz yiyecekleri

Çocukken heyecanla televizyon karşınıza geçip saatlerce gözümüzü kırpmadan izlediğimiz çizgi filmlerde acıktığımızı ancak orada gördüğümüz yiyecekleri canımız çekince anlıyorduk. O kadar lezzetli yiyecekler oluyordu ki tok bile olsak acıkıyorduk. Hatta şimdilerde çocukluğumuza gitmek için izlediğimizde bile yine gördüğümüz o yiyecekleri canımız çekiyor. Biz de bugün çocukluğumuza gittik ve hayran hayran izlediğimiz o çizgi filmlerin unutulmaz lezzetlerini derledik.

The Simpsons/Donut

Belki de birçoğumuz donut'u ilk The Simpsons'ta görmüşüzdür. Pembe renkte yedikleri o donut'u istediğimiz her an bulamadığımız için de tadı hepimizin hayalinde farklıydı. Şimdilerse ise istediğimiz her yerde rahatça bulabiliyoruz.

Shrek/Kurabiye

Hepimizin hafızasına kazınan sahnelerden biri kurabiye adamın olduğu sahne. Lordun sorgu odasına "şeker düğmelerimi koparma onları bırak!" diye haykırırken bir taraftan acıyorduk ama bir taraftan da canımız tam da böyle bir kurabiye çekiyordu itiraf edin!

Lady and The Tramp/Köfteli spagetti

Lady ve sokak köpeğinin yediği o muhteşem yemeği unutabilmemiz mümkün değil. Çocukken en sevdiğimiz ikili olan köfte ve spagettinin tek tabakta birleşmiş halini gördüğümüzde annemizden koşa koşa istediğimiz zamanları her izlememizde yeniden hatırlıyoruz.

Ayı Yogi/Sandviç

Ayı Yogi'nin piknikte yanından asla ayırmadığı o sandviçler... Öyle iştahla yiyordu ki her izlememizde tıpkı onun gibi yeşilliklere uzanıp o sandviç keyfini çıkarmayı hayal ediyorduk.

Şirinler/Çilek

Şirinler için oldukça tehlikeli olsa da yine de Gargamel'e yakalanmadan o çileği topladıklarında sanki biz toplamış gibi mutlu oluyorduk. Dolaplarda çilek olsa da aklımız hep şirin çileklerinde kalıyordu.

Buz Devri/Meşe palamudu

Bir sincabın meşe palamudu aşkı yüzünden dünya gezegenlere ayrıldı, buzullar eridi sular bastı gezegenin başına gelmeyen kalmadı ancak Scrat yine de vazgeçmedi. Sincap Scrat vazgeçmedikçe bizim de meşe palamuduna olan merakımız artıyordu.

Bugs Bunny/Havuç

Havuç sevmeyenimizi bile havuca alıştıran Bugs Bunny sırf bu yüzden annelerimizin en sevdiği çizgi filmdi. Hepimiz hem izleyip hem de "cınııımmmm" diyorduk hatırladınız mı?