İncirin en tatlı halleri

​İncirin en tatlı halleri
​İncirin en tatlı halleri

Bizim en sevdiğimiz zamanlardan biri hiç kuşkusuz incir zamanı. Çünkü en sevdiğimiz meyve incir. Bu sebeple de incirle olan her tarif bizim en sevdiğimiz tarif. Eğer siz de bizim gibi incir seviyorsanız o zaman vereceğimiz bu tarifleri dikkatlice okuyup malzemeleri hazırlayın.

Taze incirden incir uyutması

İncir severlerin sürekli yaptığı incir uyutmasını bu sefer kuru incirlerle değil de taze incirlerle hazırlayalım dedik. Tazecik incirle birlikte çok güzel olan bu tarifimizde incirin aromasına doyacaksanız.

İncir marmeladı

Bir eve incir alındıysa mutlaka yarısından marmelat yapılır. Sabah kahvaltısında yediğimizde günün her anını mutlulukla geçirmemizi sağlayan incir marmeladı, özellikle nar gibi kızarmış ekmekle birleşince enfes bir lezzete dönüşüyor.

Tavada incir

Bu tarifimiz uzun uzun mutfakta vakit geçirmek istemeyenler için. Eğer saatlerce marmelat yapmak istemiyorsan veya sabah bir uyandın evde incir marmeladı kalmadıysa işte bu tarifi yapabilirsin. Hemen tavada pratik bir şekilde hazırlayacağın bu tarifle kendini MasterChef sanmaman için hiçbir sebep yok!

İncir dolması

İncirli en güzel tarifi sona bırakalım dedik. Osmanlı mutfağının en nadide tarifleri arasında yer alan incir dolması, her yediğimizde iyi ki böyle bir lezzet bulunmuş dediğimiz tatlılardan. Sırf bu tatlıyı yemek için bile Bursa yollarına düşeceğimiz bu tatlıyı evde yapmanız için tüm püf noktaları sıraladık.