Hurma alırken nelere dikkat edilmeli?
Sevdiklerimizle oturduğumuz iftar sofraları, pide kuyruğu, sahura uyanma ve daha birçok şeyi özlesek de Ramazan deyince özlediğimiz şeylerin başında orucumuzu açtığımız hurmalar geliyor. Ancak maalesef Ramazan ayı boyunca her yerde görmeye alışık olduğumuz hurmalarda birçok hile yapılıyor. "Peki Lokmacığım hurma alırken nelere dikkat edelim de bu hileleri fark edelim." derseniz işte size birkaç basit ipucu.
İçi koyu renk olmamalı
Hurma almadan önce eğer imkanınız varsa ortadan ikiye bölün ve içinin ne renk olduğuna dikkat edin. Eğer içi koyu bir renkse bu hurmanın bozulmaya başladığının bir göstergesidir.
Dışı yapış yağış olmamalı
Bazı hurmaları elinize aldığınız zaman dışı yapış yapış olur ve elinizde sanki şerbetli bir tatlıya dokunmuş gibi bir his bırakır. İşte bu tarz hurmaların dış kısmı tatlı olsun diye işlem görmüştür. Bu sebeple dışı yapış yapış olan hurmalardan uzak durmanız gerekir.
Dışı parlak olmamalı
Doğada yetişen hiçbir meyvenin kabuğu parıl parıl parlamadığı gibi hurmanın da parlamaz. Ancak maalesef satıcılar ürünlerini satmak adına bazı tekniklerle hurmanın daha iştah açıcı durması için dış yüzeyini parlatıyor. Bu sebeple dışı parıl parıl parlayan hurmadan da uzak durulması gerekiyor.
Glikoz içermemeli
Açıkta satın aldığınız hurmalarda bu durumu tespit edebilmeniz oldukça zor olsa da pakette aldığınız ürünlerin ambalajında mutlaka neler içerdiği yazmak zorunda. Bu sebeple eğer ambalajlı hurma tercih ediyorsanız glikozla tatlandırılmadığından emin olmalısınız. Aksi halde hurma size faydadan çok zarar verecektir.
Soğuk ortamda saklanmış olmalı
Her ne kadar sıcak iklim koşullarına alışkın bir meyve olsa da uzun yollardan geldiğinden dolayı ve kurtlanma ihtimalinden dolayı hurmanın soğuk ortamda muhafaza edilmesi çok önemli. Bu sebeple aldığınız hurmanın hangi koşullarda saklandığına dikkat ederseniz bozuk gıda alma olasılığınız düşecektir.