Gece yemek yemek ağız kokusuna sebep oluyor!

​Gece yemek yemek ağız kokusuna sebep oluyor!
​Gece yemek yemek ağız kokusuna sebep oluyor!

Günlük hayatı zorlaştıran sorunlardan biri olan ağız kokusu, bazı hastalıkların habercisi olabileceği gibi yediklerimizle de alakalı olabiliyor. Hatta bu yüzden gün içerisinde bazı yiyeceklerden uzak durmamızda sırf bu yüzden. Ancak yapılan araştırmalar sadece yediğimiz yiyeceklerden değil aynı zamanda yediğimiz zaman diliminin de ağız kokusuna sebep olduğunu söylüyor.

Daha önce bazı yiyeceklerin ağız kokusuna sebep olduğunu söylemiştik. Ancak ağız kokusunun sadece yediğimiz yemeklerle ilgili olmadığını hepimiz biliyoruz. Yapılan araştırmalara göre gece yemek yemek de ağız kokusunun oluşmasında çok büyük etkili. Bu durum gece yemek yemeyi sevenleri üzebilir ancak ne yazık ki bu bilgi gerçek. Bunun sebebi ise aslında çok basit. Gece yediğimiz yemekler biz uykuda olsak dahi mide tarafından sindirilmeye çalışılır ve ve bunun için midede gaz salgılanır. Gece boyu salgılanan bu gaz, sabah uyandığımızda ağzımızda kötü bir koku olmasını sağlar.

Gece yemek yemenin yanı sıra yemeklerden sonra dişleri temizlememek de ağız kokusuna sebep olan bir başka nedenlerden biri. Çünkü diş arasında kalan yemek artıkları sabaha kadar ağız içerisinde kalarak bakteri üremesine ve bundan dolayı da koku oluşmasına sebep olur. Eğer ağız kokusu problemi yaşıyorsanız gece yemek yeme alışkanlığından vazgeçmeli ve her gece yatmadan dişlerinizi fırçalamalısınız.