Frutaryen beslenme nedir?

Frutaryen beslenme nedir?
Frutaryen beslenme nedir?

Hala alışmadığımız ve bizlere garip gelen vegan ve vejetaryen belenmenin yanı sıra son zamanlarda sıkça duyduğumuz bir beslenme tarzı daha ortaya çıktı. Frutaryen beslenme olarak isimlendirilen bu beslenme tarzı, bitkilerin ve hayvanların yiyecek olarak kullanıldığında acı çektiklerine inanıyor. Bu sebeple bitkilerin sadece meyvelerini tüketebiliyorlar. Bizim gibi mutfak kültürü oldukça geniş olan bir toplumda oldukça enteresan görünen bu beslenme tarzını gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Frutaryen beslenme tarzında canlı olduğunu bildikleri hiçbir şey yenmiyor. Yani biraz daha açacak olursam eğer, hayvansal hiçbir ürün yenmediği gibi bitkilerin canlılığını yitirmesine yol açan hiçbir şey de yenmiyor. Her canlının yaşama haklarının olduğunu savundukları için tüketilmeye çalışıldığında hayvanların ve bitkilerin acı çektiklerini düşünüyorlar. Bu sebeple bitkilerin canlılığının devamlılığına zarar vermediği için sadece meyve yeniyor. Ancak bitti mi tabi ki bitmedi.

Yukarıda saydığım tüm bu sebeplerden dolayı da meyvelerin pişirilmesine de karşı çıkan frutaryen beslenme, meyvelerin çekirdekle birlikte tüketildiğinde sindirim sistemiyle birlikte doğaya tekrar kazandırıldığına inanıyorlar. Ancak uzmanlar bu beslenme tarzının vücudun doğal yapısına uygun olmadığını ve ilerleyen yaşlarda birçok sağlık problemi çıkabilme olasılığının çok yüksek olduğuna vurgu yapıyorlar.