Evde kolayca bıçak keskinletme yöntemleri

Evde kolayca bıçak keskinletme yöntemleri
Evde kolayca bıçak keskinletme yöntemleri

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte birçoğumuz lezzetli et yemeklerini daha kolay yapabilmek için körelen bıçaklarını keskinletmek istiyor. Ancak gerek bayram telaşı gerekse iş koşturması derken keskinletecek veya yeni bir bıçak alacak vakti maalesef bulamıyor. Ancak Lokmacığınız bayram üstü sizi bu telaştan kurtaracak evde bıçak bileme yöntemlerini listeledi. Hadi gelin bakalım.

Porselen kupa

"Ne alaka Lokmacığım porselen kupayla oturup kahve mi içeceğiz?" dediğinizi duyar gibiyim. Ancak olumsuz düşünmeden önce bu anlatacaklarımızı bir denemeyi düşünün. Kupayı ters çevirip zemine sabitleyin ve bıçağı kupanın alt kısmında yer alan ince yuvarlak kısma bir öne bir arkaya doğru sürtün. Bu işlem küçük bıçaklarınız için oldukça ideal olacaktır ancak büyük bıçaklarınızda beklediğiniz performansı bulamayabilirsiniz.

Yemek tabağı

Tıpkı kupada yaptığımız işlemin aynısı ancak bu yöntemle daha büyük bıçaklarınızı rahatlıkla keskinleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken tabağı ters çevirip tıpkı kupada olduğu gibi tabağın alt kısmındaki ince yere bıçağınızı bir ileri bir geri sürtün.

Gazete kağıdı

Bıçak bileme yöntemlerinden biri de gazete kağıdı. Oldukça kolay olan bu yöntemde tek yapmanız gereken gazete yapraklarını üst üste getirip kenar kısmına bıçağı bezle siliyormuş gibi silme hareketi yaparak bıçağı bilemek. Elinizi kesmemeye özen göstererek yapacağınız bu işlem çok basit bir şekilde bıçağınızı ilk aldığınız keskinliğe kavuşturacaktır.

İki bıçak

Kasaplara gittiğinizde görmeye alışık olduğunuz iki bıçağı birbirine sürtme yöntemini evde yapmaya ne dersiniz. Ancak bir şartımız var çok dikkatli olmanız gerekiyor! Bıçakları birbirine sürterken bir alttan bir üstten sürtmeye özen gösterin. Bu sayede bıçaklar çok kısa sürede keskinleşecektir.

Zımpara kağıdı

Evde bıçak bileme taşınız yoksa zımparayla da aynı işlemi çok rahatlıkla yapabilirsiniz. Zımparayı sert bir zemine koyup her iki tarafını da sırayla sürtebilirsiniz. Böylece bıçaklarınız ilk aldığınız gün kadar keskin olacak.