Etin yanından sebze eksik etmeyin!

Etin yanından sebze eksik etmeyin!
Etin yanından sebze eksik etmeyin!

Kurban bayramı gelince hepimiz ete doyuyoruz. Hem akraba ziyaretlerinde hem de kendi evimizde bayram boyunca hep et yemekleri pişiyor. Aslında bayramı bayram yapan bu olsa da etin yanında yeşillik yemek önemli. Bunu ben değil uzmanlar söylüyor. Sebebini merak ettiyseniz eğer hemen açıklayayım.

Kırmızı et içerisinde çinko, demir, B, B6, B12 ve D vitamini gibi çok çeşitli vitamin ve mineral içerdiğinden dolayı tüketirken porsiyon ayarını iyi hesaplamak gerekiyor. Günlük tüketiminin 150 gramı aşmaması gereken kırmızı eti, sebze ve tahıl gibi gıdalarla çeşitlendirmek gerek. Hem diyetisyenler hem de doktorlar tarafından oldukça önem verilen bu konunun asıl sebebi ise etin içerisinde yer alan demir vitamininin sadece yeşilliklerle ortaya çıkması. Bu sebeple kırmızı etten fayda alabilmeniz için mutlaka sebzeyle birlikte tüketilmesi gerekiyor. Ancak burada dikkat etmeniz gereken konu sebzelerin posa içeriği yüksek olmalı.

Etin yanında taze yeşilliklerden oluşan bir salata yemeniz sadece demir vitaminini almanıza değil aynı zamanda etin o ağır tadını dengelemeye de yardımcı olacaktır. Eğer salata yapacağınız yeşillikleriniz evde yoksa o zaman et yemeğinizin yanına patlıcan, biber veya kabak gibi sebzeleri tavada ızgara yaparak tüketebilirsiniz.