Sivrisineklere doğal çözüm!

​Sivrisineklere doğal çözüm!
​Sivrisineklere doğal çözüm!

"Yazın en kötü yanı ne?" diye sorsak eminim birçok kişi 'sivrisinek' diyecektir. Bahçede, balkonda otururken ne zaman gelip ısırdığını bilmediğimiz, gece uyumak istediğimizde adeta kulaklarımızın üstünde davul zurna çalan sivri sinekler, uykusuz gecelerimizin ve kaşıntılı günlerimizin sebebi. Kimyasal bazı çözümler olsa da vücuda kullanmak veya kimyasal olan o ilacı solumak kaş yapayım derken uzun vadede göz çıkarabilir. Bu sebeple doğal yöntemlerle sivrisineklerin uzaklaşmasını hatta hiç gelmemesini nasıl sağlarız anlatıyorum not alın!

Karanfil

Bizim bayılarak kokladığımız karanfil, sivrisinekler için tam bir kabus! Hele birde karanfil kokusu narenciyelerle birleşmişse sivrisinekler arkasına bile bakmadan kaçıyor. Yarım limonun iç kısmına 6-7 adet karanfil batırın ve bahçe masanıza, komidininize veya camınız kenarına yerleştirin. karanfilin saldığı koku sayesinde sivrisinekler o alana yaklaşamayacaktır.

Fesleğen

Cam kenarlarınızda fesleğen yoksa hemen her odaya bir saksı fesleğen koymalısınız. Fesleğenin rüzgarla beraber yaydığı o güzel kokuyu sivrisinekler ve böcekler sevmediği için camınıza yaklaştıkları anda u dönüşü yapacaklardır. Ayrıca taze fesleğen yemeklere de çok yakışacağından bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz.

Nane yağı

Bulunduğunuz alana bir kabın içerisinde nane yağı bırakırsanız sivrisineklerin sizi rahatsız etmesini engelleyebilirsiniz. Nane yağının içerisinde yer alan limonen ve cinola maddeleri sivrisinekleri rahatsız ettiği için yağın olduğu alana hiç uğramıyorlar.

Papatya

Genellikle çayını içtiğimiz ya da çiçek olarak kullandığımız papatya, sivrisineklerle aranıza mesafe koymak için iyi bir tercih. Tek yapmanız gereken papatyayı demlemek ve soğuduğunda bir sprey şişesine koyarak vücudunuza sıkmak. İşte bu sayede açık alanda olsanız dahi sivrisinekler size yaklaşamayacak ve ısıramayacak.

Lavanta yağı

Lavantayı hep bizleri rahatlatması için kullandık ama bu sefer görevi başka! Kullandığınız kremlere birkaç damla damlatacağınız lavanta hem açık alanda hem de gece uyurken sivri ısırıklarına karşı önemli bir kalkan olacaktır. Vücudunuza bir şey sürmek istemiyorsanız eğer kurutulmuş lavantayı tütsü olarak yakabilirsiniz. Yaktığınız anda odada bulunan tüm sivrisinekler yok olacak bizden demesi!