Doğal antibiyotik besinler nelerdir?

Doğal antibiyotik besinler nelerdir?
Doğal antibiyotik besinler nelerdir?

Doğada bulunan birçok besinin bizlere hemen hemen her konuda fayda sağladığını, doğal reçetelerin de birçok derdimize deva olabileceğini bildiğimizden enfekte olduğumuz durumlarda gerekli doktor kontrollerinden sonra tıbbi tedaviye destek olarak tüketebileceğimiz besinleri de bu başlık altında sizler için derledik!

İÇİNDEKİLER

Kivi

En sevilen kış meyvelerinden biri olan kivinin mayhoş tadının altında büyük mucizeler gizlediğini biliyor muydunuz? Güçlü antioksidan özelliğinin yanı sıra birer C vitamini deposu olarak bildiğimiz turunçgillerden çok daha fazla C vitamini içeren kivi antibiyotik etkili besinlerin başında geliyor.

Bal

Her şeyi tatlandıran, rafine şeker yerine kullanılmasını şiddetle tavsiye ettiğimiz balın damakları şenlendiren tadıyla üst solunum yolu enfeksiyonlara karşı büyülü bir etkisi olduğunu bilmeyenimiz yoktur diye düşünüyoruz. Öyle ki küçükken hastalandığımızda bal ve limon ikilisiyle tedavi edilmeye çalışıldığımızı hatırlamayanımız yoktur.

Ispanak

Geçmişe bir yolculuk yapıyoruz ve Temel Reis’in ıspanak yiyerek ne denli güçlendiğini hatırlıyoruz… Ispanağın bir anda kol kası yapmamızı sağlayan mucizevi bir özelliği olmasa da içerisinde bulunan onlarca vitamin ile tam bir bağışıklık sistemi güçlendirici iken folik asit ve C vitamini içermesi sebebiyle de enfeksiyonlara karşı en güçlü silahlarımızdan biri.

Pırasa

Pırasa her ne kadar seveninden çok sevmeyeni olan sebzelerden biri olsa da faydalarını bilseniz emin olun ki çok çok severdiniz... İçeriğindeki flavonoid ve kamferol sayesinde kan damarlarımızı koruyan ve onaran pırasa aynı zamanda enfeksiyonlarla savaşmak konusunda da zambakgiller familyasının en güçlü üyelerinden.

Limon

Limonun doğadaki bilinen en güçlü antibiyotik etkili besinlerden biri olduğu konusunda hepimizin hemfikir olduğunu düşünüyoruz. Özellikle gribal enfeksiyonlar söz konusu olduğundan yüksek oranda C vitamini içeriğiyle vücudumuzu enfeksiyondan arındıran ve yayılmasını engelleyen limon her daim mutfağımızda olması gereken besinlerden biri.

Sarımsak

Kokusu sebebiyle her ne kadar mesafeli yaklaşmaya çalışsak da sarımsağı güçlü bir bağışıklık ve enfeksiyonla mücadele aşamasında hayatımıza dahil etmek zorunda olduğumuz inkar edemeyeceğimiz bir gerçek. Günde 1 diş sarımsak birçok derdin devası olabilir…

Zencefil

Aromasını çok ama çok sevdiğimiz zencefilin faydalarını da öğrendikten sonra aramızda oluşan gönül bağının hayat boyu kopması mümkün değil… Sağlık otoriteleri tarafından da üst solunum yolu enfeksiyonlarından tutun da birçok enfekte duruma karşı önerilen doğal bir besin olan zencefili beslenme rutinimize ekleme vakti.

Nar

Yemesi bir dakika sürse de ayıklaması epey uğraştırıcı olan nar çok sevmemize rağmen aramıza mesafelerin girdiği bir meyveydi… Elbette günlük C vitamini ihtiyacımızın yarısını tek başına karşılayabildiğini öğrenene kadar. Artık kendisi gribal enfeksiyonlarla mücadelede en yakın dostlarımızdan biri.

Kırmızı biber

Her hastalandığımızda büyüklerimizin ‘acı ye acı iyi gelir’ lafının altında bir doğruluk payı olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Yüksek oranda kapsaisin içeren kırmızı biberin vücudumuzu bakterilere karşı koruduğu ve yayılımını önlediğini daha önce duymuş muydunuz?

Turp

Liste sonuna ise balığın yanında yemelere doyamadığımız turp salatasıyla kendisine büyük bir aşk duyduğumuz turpu koyalım istedik. C vitamini açısından oldukça zengin bir sebze olan turp özellikle idrar yolları ve üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadele konusunda adeta bir kahraman.