Bu bitkilerle sineğe ve böceğe geçit yok!

​Bu bitkilerle sineğe ve böceğe geçit yok!
​Bu bitkilerle sineğe ve böceğe geçit yok!

Havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek için camları gün boyu açık bırakıyoruz. Açık bırakıyoruz bırakmasına ama bu sefer sineklerden ve böceklerden şikayet ediyoruz. Hatta sineklik bile bazı küçük dostlarımıza fayda etmiyor. Ancak Lokmacığınız yine harika önerilerle geldiği için bu sorunlar da artık geride kalacak. İşte böceklerden ve sineklerden kurtaracak bitki önerilerimiz.

Nane

Mis kokusuyla bizi kendine hayran bırakan içimizi açan nane, böcekler ve sinekler için aynı duyguları hissettirmiyor. Bir saksıda besleyeceğiniz taze naneyi balkon veya cam kenarına koyarak sineklerden, böceklerden hatta karıncalardan kolayca kurtulabilirsiniz.

Biberiye

Et yemeklerinde kullandığımız zaman kendimizi Master Chef sandığımız biberiye, bu sefer de süper kahraman gibi hissetmemizi sağlayacak. Saksıda büyüteceğiniz biberiye, böcek ve sineklerin sizden uzak durmasını sağlayacaktır. Siz biberiye yapraklarından çay yapıp içerken camlarınızdan da evinize böcek değil mis kokulu biberiye kokuları dağılacak bizden demesi.

Lavanta

Güvelerle mücadele timlerimiz arasında yer alan lavanta, böcek ve sineklerden korunmak için de en büyük yardımcımız oluyor. Sadece böcek ve sineklerde değil yaz aylarında sıkça karşılaştığımız pire sorunuyla da mücadele etmemize yardımcı olan lavantanın tek isteği ise biraz sevgi biraz su ve biraz güneş! Hadi o zaman hem cam kenarlarımız renklensin hem de istenmeyen dostlar evimize giremesin.

Melisa otu

Neneye benzeyen yapraklarıyla birçok kişi tarafından ilk bakışta karıştırılsa da çiçekleriyle kolayca ayrılabilen melisa otu, limonu andıran bir kokuya sahip. Bu hoş kokusu sayesinde tıpkı lavanta gibi böceklerden ve sineklerden bizi koruyan bu bitki, sadece korumakla kalmıyor cilde sürüldüğünde de sinek ısırığına iyi geliyor.

Fesleğen

Sinek ve böceklerden doğal yollardan korunmanın formülü olarak bilinen fesleğen, camdan kafamızı uzattığımızda mis kokusuyla da huzur dolduruyor içimizi. Sivrisinek, karasinek, karınca ve daha birçok farklı böcek türlerinden kolayca korunabilmek için saksınızda beslediğiniz fesleğene gözünüz gibi bakmayı unutmayın!