Bronzlaşayım derken yananları böyle alalım! Güneş yanıklarına iyi gelecek yöntemler

Bronzlaşayım derken yananları böyle alalım! Güneş yanıklarına iyi gelecek yöntemler
Bronzlaşayım derken yananları böyle alalım! Güneş yanıklarına iyi gelecek yöntemler

Tüm kış beklediğiniz o tatil günü geldi ve hem denizin hem de güneşin tadını doyasıya çıkardınız. Ancak tatil yorgunluğu ortamın mutluluğu derken güneşte fazla kaldığınızı akşam acıyla beraber kendisini belli eden kızarıklıkla anladınız. Tüm tatilin zehir olmasını istemiyorsanız işte sayacağımız bu formülleri denemelisiniz.

Yoğurt

Güneş yanığı deyince hepimizin aklına yoğurt geliyor. Cildi yatıştırmaya yardımcı olan yoğurt, belki kızarıklıkların yok olmasını sağlamaz ama hissettiğiniz acının neredeyse sıfırlanmasında büyük rol oynar. Bundan dolayı dolaptan çıkarıp yanan yerlerinize yoğurdu sürüp 5-10 dakika bekleyin ve daha sonra soğuğa yakın bir suyla duş alın.

Salatalık

Yenilebilir su diyebileceğimiz salatalık, cildi nemlendirmede ve yatıştırmada oldukça başarılı. Bir taze salatalığı rendeleyip suyunu sıkın ve bu suyu güneşten yanan cildinize sürün. Kısa süre içerisinde güneş yanıklarının oluşturduğu o acının yok olduğunu ve cildinizin daha nemli göründüğünü fark edeceksiniz.

Aleo vera

Her derde deva bitki bu sefer de güneş yanıklarında imdadımıza koşuyor. Tamamen saf aloe vera jelini güneşten yanan bölgeye uygulayın ve durulamayın. Gün içerisinde bu işlemi birkaç kere daha tekrarlayabilirsiniz. Aloe vera hem cildinizi nemlendirecek, hem ferahlatacak hem de yanık acısını yok edecektir.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, iltihap önleme özelliği sayesinde zarar gören cilt dokusunun çabucak iyileşmesini sağlıyor. Soğuk suyla duş aldıktan sonra cildinizin güneşten yanan bölgelerine Hindistan cevizi yapı sürün ve durulamayın. Cilt kendiliğinden o yağı emecek ve geriye yatışmış bir cilt bırakacaktır.

Elma sirkesi

Kabul edelim bu sıcaklarda biraz kokulu bir yöntem ancak etkisi çok hızlı olduğu için denemeye değer. Cildinize doğrudan kullanmadan önce sulandırmanız gereken elma sirkesini bir pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz. Cilt dokusunun onarılmasına yardımcı olarak kısa süre içerisinde acıları ve yanmadan dolayı oluşabilecek iltihaplanmaları yok edecektir.