Başucu suyunuzu içmeyin!

Başucu suyunuzu içmeyin!
Başucu suyunuzu içmeyin!

Gece sık sık susuyor ve yataktan kalkıp mutfağa gitmeye üşendiğiniz için baş ucunuzda su bekletiyorsanız eğer bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekiyor. Çünkü susuzluğu gidereceğim diye zehir içiyorsunuz. "Nasıl yani Lokmacığım?" diyorsanız hemen açıklayalım.

Akşam yatmadan önce baş ucunuza ağzı açık bir şekilde bıraktığınız su, havayla temas ettiği için içerisine toz giriyor. Tabi içerisine toz giriyor da bakteri girmiyor mu tabi ki giriyor. Tozla beraber havada bulunan bakteri partiküllerini de çeken bu su, gözle çok görülme de artık kirlenmiş oluyor.

Tabi anlattığımız bu durum bu kadar basit bir durum değil! Ağzı açık şekilde bırakılan su, içerisine karbondioksit çekiyor. Çektiği bu karbondioksit, daha sonra karbonik asit oluşmasını sağlıyor. Yani özetle ağzı açık kalan suyun kimyası komple değişiyor. Kimyası değişen suyun ph seviyesi de düşüyor. E tabi ph derecesi düşen suyun tadı da doğal olarak değişiyor. Bu sebeple sabah uyanıp o suyu içtiğinizde tadı acı geliyor. Suda oluşan bu değişiklikler vücut sağlığı için de büyük tehlike oluşturuyor. Bu sebeple illa baş ucunuza su koymak isterseniz ağzının kapalı olmasına dikkat edin.