Baş ağrısını bu çaylarla yok edebilirsiniz!

​Baş ağrısını bu çaylarla yok edebilirsiniz!
​Baş ağrısını bu çaylarla yok edebilirsiniz!

Gün içerisinde yaşanılan stres, çalışma temposu veya uykusuzluk gibi sebeplere bağlı olarak baş ağrısı yaşayabiliyoruz. Bazen bu ağrılar hafif derecede olurken bazen ise migren atakları şeklinde görülüyor. Her baş ağrısının şiddeti aynı olmadığı için bazen ilaç kullanmadan alternatif çözümler arıyoruz. İşte önereceğim bu çaylar baş ağrısına ilaca alternatif olabilecek çözümler arasında.

Nane çayı

Nane çayı vücudun gevşemesine yardımcı olarak ağrıları azaltmada oldukça etkili bir içecek. Bu sebeple başınızın ağrımaya başladığını hissettiğiniz zaman nane çayı içerek kısa süre içerisinde ağrılara son verebilirsiniz. Ayrıca Ulusal Sağlık Enstitüleri sadece nane çayının değil nane yağının da baş ağrısını azaltmada etkili olduğunu vurguluyor. Tek yapmanız gereken yağı alnınıza masaj yaparak sürmeniz.

Papatya çayı

Uyku tutmadığında ya da gergin olduğumuzda başvurduğumuz çaylardan biri olan papatya, bu sefer baş ağrımız için yardımımıza koşuyor. Rahatlatıcı ve gevşetici özelliği sayesinde kısa süre içerisinde baş ağrısını yok edecek olan papatya çayı, gerilim tipi baş ağrılarında oldukça etkili.

Zencefil çayı

İltihap azaltma özelliğiyle bilinen zencefil, güçlü bir antioksidan. Bundan yola çıkarak yapılan çalışmalar doğrultusunda zencefil çayının migrene bile iyi geldiği tespit edilmiş.

Lavanta çayı

Rahatlatma ve sakinleştirme özelliğine sahip olan lavanta çayı, özellikle gerginlikten dolayı oluşan baş ağrısını yok etmede etkili. O yüzden gerildiğinizde başınızın ağrımasını beklemeden lavanta çayı içebilirsiniz.

Karanfil çayı

Endonezya'da baş ağrısı tedavisi için kullanılan karanfil çayı, antinosiseptif özelliğe sahip olduğu için oldukça etkili. Ancak karanfil çayı tüketirken günde bir fincanı aşmamaya özen göstermeniz gerekiyor.