Ananas seçerken nelere dikkat edilmeli?

​Ananas seçerken nelere dikkat edilmeli?
​Ananas seçerken nelere dikkat edilmeli?

Salatada, yemeklerde, içeceklerde veya meyve olarak her türlü sevdiğimiz meyvelerden biri ananas. Dilimlenmiş paketli halde kolayca bulabileceğiniz bu meyveyi biz daha taze olduğuna inandığımız dilimlenmemiş şekilde alıyoruz. Ancak kabul edelim bu şekilde aldığınızda her ananası taze ve lezzetli seçebilme olasılığınız neredeyse karpuzla aynı. Ananas seçmenin püf noktalarını bildikten sonra artık dilimlenmiş halde almak istemeyecekseniz. Hadi başlayalım!

Koklayın!

Ananası kestiğinizde etrafa yayılan o hoş kokuyu hayal edin. İşte alırken de kabuğunu kokladığınızda o boş kokuyu almanız gerekir. Bu sebeple ananas seçerken dikkat etmeniz gereken ilk şey ananasının nasıl koktuğu. Sap kısmında daha yoğun alacağınız bu koku mis gibiyse işte bu gayet olgun ve lezzetli olduğunun göstergesidir. Ancak sap kısmında koku yoksa o zaman ananas olgunlaşmamıştır ondan uzak durun.

Kabuğuna bastırın

Ananas alırken dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise kabuğunun sertliği. Ananasının kabuğuna elinizle baskı uyguladığınızda biraz yumuşaklık sezdiyseniz işte bu ananas olgunlaşmış demektir. Yok eğer hiç esnemeyecek kadar sertse işte o zaman ananas olgunlaşmamıştır.

Yaprağını koparın

İyi bir anansa seçmek için kullanılan bir başka püf nokta ise yaprak koparmak. Ananasın üzerine bulunan yapraklar kopabiliyorsa bu onun olgunlaştığının bir göstergesi. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta şu, yapraklar çok kolay bir şekilde kopuyorsa bu durum ananasın aşırı olgunlaştığı hatta içinin çürümüş olabildiğine işarettir.

Rengini kontrol edin

Ananasın dış kabuk renginde sarıları yukarı doğru çıkıyorsa bu ananasın tatlı olduğunun göstergesidir. Ancak kabuğun tamamen kahverengi veya yeşil olması olgunlaşmamış bir ananas olduğunun göstergesidir. Bu sebeple ananas alırken kabuk renginde hakim olan renklere dikkat etmeniz gerekir.

Ağırlığını kontrol edin

Ananas görüntüsüne göre daha ağırsa bu onun daha sulu olduğunun bir kanıtı. Bu anlamanın aslında bir başka yolu ise aynı boyutta iki ananası alıp ağırlıklarını kıyaslamak. Hangisi daha ağırsa o daha sulu ve buna bağlı olarak da daha tatlı ve olgundur.