Litecoin ( LTC ) nedir, nasıl alınır?
Kripto para piyasasında son zamanlarda büyük ilgi gören Litecoin'i sizler için mercek altına aldık. Litecoin ( LTC ) nedir ve avantajları nelerdir?
Litecoin temelde Bitcoin ile aynı çalışma prensibine sahip bir kripto para birimidir.
Litecoin eski Google çalışanı olan Charlie Lee tarafından geliştirilmiştir. Bitcoin ile çok benzer olmasına rağmen aralarında farklılıklar da bulunmaktadır.
Litecoin Bitcoin sisteminde bazı eksiklik ve hataların giderilmesi için kurulmuş ve bu alanda da başarılı olmuştur. Herhangi bir merkeze bağlı değildir. Açık kodlu block chain üzerinden işlem görmez.
İlk çıktığı dönemde büyük bir başarı edinen Litecoin, kendine kripto para birimleri arasında sağlam bir yer edinmeyi başardır. Litecoin ilk alt coin olma özelliğine sahiptir. Şu anda piyasada 1 milyar dolar üzerinde bir Pazar değerine sahip olduğu bilinmektedir. Litecoin kullanıcılarına çok düşük maliyetlerden para transfer edilebilmesini sağlamaktadır. Ayrıca diğer kripto para birimlerinden daha fazla depolama avantajı da olduğu bilinmektedir.
Önerilen içerik: Dogecoin nedir, nasıl alınır?
Litecoin avantajları nelerdir?
Litecoin avantajları başında Bitcoin Block chain aksine daha hızlı blok oluşturması gelmektedir. Blok oluşturma hızı, Litecoin işlemlerinin onaylanmasında işlemlerin daha hızlı olmasını sağlamaktadır.
Kripto paralar ile tabanda aynı sistem kullanılsa bile Litecoin diğer kripto para birimlerinin değerlerine kıyasla pek çok avantajı beraberinde getirmektedir. Bitcoin’in açık kodlu yazılımından esinlenmekle birlikte Litecoin tamamen farklı bir algoritma kullanarak çalışmaktadır.
Bu algoritma sayesinde de madencilik işlemleri daha kolay bir şekilde gerçekleşmiş olur. Sistem gereksinimleri asgari düzeyde tutularak yapılır. Madencilik işlemlerinde onay süreci ciddi olarak düşer. Gönderim hızı da büyük ölçüde etkilenmektedir.
Litecoin madenciliği nasıl yapılır?
Litecoin madenciliğinin yapılması için özel ASIC adı verilen cihazlar kullanılmaktadır. Kişisel bilgisayarlarda yer alan ekran kartı ile de madencilik yapılması mümkündür. Ancak bu şekilde kar elde etme oranınız ciddi oranda düşer. Madenci sayısında ciddi oranda artış yaşanmıştır.
Ayrıca işlemci kapasitesinden talep de artmıştır. Bu nedenlerden dolayı Litecoin madenciliği her geçen gün biraz daha zorlaşmıştır.
Bitcoin madencilik işlemleri için özel olarak üretilmiş olan ASIC adı verilen cihazlar ile sadece madenciliğin yapılması, madencilik ile uğraşan kişilere tavsiye edilmektedir.
Litecoin ile Bitcoin arasında farklar nelerdir?
Litecoin ve Bitcoin arasındaki farklar başında işlem süresi gelir. Bitcoin işlemleri için ortalama 10 dakika süre gerekirken bu süre Litecoin sistemi için sadece 2.5 dakika olarak belirlenmiştir. Bu fark işlem hızının onaylanmasını büyük bir ölçüde etkilemeyi başarmıştır.
Diğer bir fark ise iki birimin kullandığı algoritmadır. Kişisel bilgisayarlar ile Litecoin için madencilik sürekli olarak yapılabilmektedir. Ancak Bitcoin madenciliği yapmak için kişisel bilgisayarların kullanılması yeterli değildir. Son olarak dolaşımda bulunan para miktarına göz atalım. Dolaşımda bulunan toplam Bitcoin miktarı 21 milyon ile sınırlıdır Lİtecoin için ise bu sınır 84 milyon olarak belirlenmiştir.
Önerilen içerik: Ripple nedir?
Litecoin cüzdan oluşturma nasıl yapılır?
Litecoin cüzdan oluşturma temelde yazılım ve donanım cüzdanları olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Dilerseniz masa üstü ya da mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz cüzdan uygulamalarını tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra soğuk cüzdanları da tercih edebilirsiniz.
Donanım cüzdanları soğuk cüzdanlar olarak adlandırılmaktadır. LTC varlığınızı güvenle saklamak için Litecoin cüzdanları yeterli olacaktır. Hırsızlıklara karşı üst düzey güvenlik sağlayan soğuk cüzdanlar işlem yapmanız için beklemeniz gereken sürenin artmasına neden olabilir. Dolasıyla eğer her gün her an işlem yapmak isteyen birisiyseniz, soğuk cüzdanlar saklama yapmak için iyi bir yöntem olmayacaktır.
Kendiniz için en iyi çalışan ve özellikleri en çok ihtiyaçlarınıza hitap eden cüzdan türünü bulmanız gerekir.