Yeryüzü Doktorları’ndan kurban kampanyasına destek çağrısı

Yeryüzü Doktorları
Yeryüzü Doktorları

Yeryüzü Doktorları, bu yıl da başlattığı 'Kurban Olsun, Sağlık Olsun' kampanyasına daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için destek çağrısında bulundu.

Açlık kaynaklı sağlık sorunlarını önlemek amacıyla beslenme sağlığı tedavilerinin yanında kurban operasyonları yürüten Yeryüzü Doktorları, başta Gazze ve deprem bölgesi olmak üzere ihtiyaç sahibi 23 ülkeye bayramın sevincini ulaştıracak.

“Kurban Olsun, Sağlık Olsun” diyerek yıllardır Kurban Bayramının bereketini uzak coğrafyalarda yaşatan dernek, bu yıl da aynı bereketi daha fazla insanla paylaşmak için bağışçılarının desteğini bekliyor.

Hem kurban operasyonu gerçekleştirecek hem sağlık hizmeti verecek

Her yıl olduğu gibi bu bayram da Afganistan’dan Kamerun’a, Yemen’den Kosova’ya farklı coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine kurban bağışı ulaştıracak olan dernek, sağlık hizmetine erişimin çok kısıtlı olduğu ve salgın hastalıkların sık görüldüğü Çad’da kurduğu Sido Sağlık Merkezi’nde, Türkiye’den giden gönüllü pediatri uzmanı ve aile hekimi ile muayene ve tedavi hizmeti verecek.

Bölge şartlarının zorlu olduğu Gazze’ye bağışçılarının kurban emanetlerini ulaştıracak

Yeryüzü Doktorları, insani krizin sürdüğü ve açlıktan çocukların hayatını kaybettiği Gazze’de yıllardır sağlık hizmeti veriyor ve temel ihtiyacı karşılamaya devam ediyor. Dernek; beslenme, güvenli gıda ve temiz suya erişimin oldukça kısıtlı olduğu bölgede ayrıca kurban çalışmaları gerçekleştirecek.

Bölgedeki mücbir sebeplerden dolayı kesimleri Gazze dışında üçüncü bir ülkede yaparak kurban etlerini konserve haline getirecek. Konserve haline getirilen etler Refah sınır kapısından Gazze’ye ulaştırılacak.

Kampanyaya ilişkin açıklamada bulunan Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Kurbanın bereketini 23 ülkeye taşıyacağımız kampanyamız ile bu sene de ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl deprem felaketinde olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nı buruk karşılayacağız çünkü Gazze’de insanlar ağır şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. En büyük sağlık sorunları arasında ağır yaralanmalar ve uzuv kayıpları bulunuyor, ne yazık ki bölgede ileri seviye ameliyatlar çok kısıtlı gerçekleştirilebiliyor. Gıdaya ve temiz suya erişimin kısıtlı olması sebebi akut gastroenterit, yıkımlar sebebiyle de solunum enfeksiyonları yaygın görülüyor. Hepatit A ise tüm yaş gruplarında artış gösteriyor. Gazze’deki ekiplerimiz yaşanan sağlık sorunları ile birlikte gıdaya erişimin imkansızlaştığını belirtiyor. Bu durum Gazze’ye yapılacak kurban yardımlarını çok daha önemli kılıyor. Ayrıca ülkemizde de deprem bölgesinde çalışmalarımızı hala sürdürüyoruz. Depremin ardından hala ihtiyacın devam ettiği Hatay’da da kurban çalışmaları gerçekleştirip depremzedelerimize ulaştıracağız. Bu yıl hem ülkemizde hem uzak coğrafyalarda bizi bekleyen yüz binlerce insan var. Gelin, sizler de kurban bağışlarınızı bizlere ulaştırın, ihtiyaç sahiplerine destek olalım.” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >