Uzmanlar uyardı: O öğünü yapanlar daha mutlu

Bilimsel araştırma: Enerji ve konsantrasyonu tavan yaptırıyor, hafızayı güçlendiriyor! Mutluluk kaynağıymış!
Bilimsel araştırma: Enerji ve konsantrasyonu tavan yaptırıyor, hafızayı güçlendiriyor! Mutluluk kaynağıymış!

Günün en önemli öğünü olarak belirtilen kahvaltı, yapılan araştırmalara göre çocuklarda önemli bir mutluluk kaynağı oluşturuyor.

Kahvaltı yapan çocukların, yapmayan akranlarına göre çok daha mutlu olduğu ortaya çıktı. Bunun nedeniyse, kahvaltıdaki vitaminlerle minerallerin sağladıkları enerjiyle stresin önlenebilmesi.

Sabahları iyi bir sofranın başına oturanlar kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğunu söyler. Yeni bir araştırma da kahvaltının çocukların mutluluğunu etkilediğini gösterdi.

İngiliz ve Meksikalı akademisyenler tarafından yapılan ve sağlık dergisi “BMC Nutrition Journal”da yayımlanan araştırmada 42 ülkeden 150 bin çocuğun verileri analiz edildi. 10 ila 17 yaşları arasındaki çocuklardan düzenli kahvaltı yapanların, yapmayan akranlarına göre çok daha mutlu olduğu belirlendi.

Kolay öğreniyorlar

İncelenen ülkeler arasında Portekiz’de her gün kahvaltı yapan çocukların yaşam memnuniyeti en yüksek düzeydeydi. Buna karşın kahvaltı yapmayan Romanyalı çocuklarda yaşam memnuniyeti en düşüktü.

Uzmanlar, “Kahvaltı yapmayan ergenlerde depresyon vakalarının daha yüksek olduğu görülüyor. Vitamin ve mineral zengini iyi bir kahvaltı, bilişsel fonksiyonların iyi işlemesi için gerekli enerjiyi sağlıyor. Bu da konsantrasyonu, hafızayı ve öğrenme yeteneğini artırarak mutluluğu sağlıyor” dedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >