Ukrayna, Rus bölgesindeki önemli ikinci köprüyü vurdu

Ukrayna, imha ettiği iki köprünün stratejik amaçla olduğunu açıkladı.
Ukrayna, imha ettiği iki köprünün stratejik amaçla olduğunu açıkladı.

Ukrayna, Kursk’a saldırsının ardından bölgede bulunun iki köprüyü imha etti. Rus askeri birliklerinin ikmal noktası olan bu köprüleri yıkma amacının stratejik amaçlarından biri olduğunu açıkladı.

Ukrayna basını, Zvannoe'deki Seym Nehri üzerindeki köprüyü imha etti. Bu saldırının havadan görüntülerini yayınladı.

Ukrayna’nın Kursk saldırısı üzerinden henüz iki hafta geçti. Bu geçen bir hafta içinde stratejik önemi olan iki köprüyü imha etti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kursk istikameti. Bir köprü daha düştü” denildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan Kursk’taki saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Kursk istikameti. Bir köprü daha düştü. Ukrayna havacılığı, çatışmaların seyrini önemli ölçüde etkileyen hassas hava saldırılarıyla düşmanı lojistik imkânlardan mahrum bırakmaya devam ediyor” denildi.

Ukrayna Kursk’a yönelik askeri müdahalenin amaçlarından birinin kendi topraklarını korumak olduğunu açıklamıştı.Üzerinden ikihafta geçen Kursk saldırısının ardından Ukrayna; Russaldırılarını durdurmak için “tampon bölge” kurma amacını açıkladı.

Köprü, Kremlin’in askerlerine ikmal sağlamak için kullanılıyordu. Reuters haber ajansının aktardığına göre, askeri analistler daha önce Rusya'nın güçlerine ikmal sağlamak için kullandığı bölgede üç köprü tespit etmiş, bunlardan ikisinin yıkıldığını veya ciddi hasar gördüğünü söylemişti.

Ukrayna saldırının başında Rus sınırlarında kalma amacının olmadığını açıklasa da bu girişimleri rus sınırlarında kalma isteğini ortaya çıkardı. Devlet Başkanı Zelenski Cumartesi günü yaptığı açıklamada, birliklerinin Kursk'taki mevzilerini güçlendirdiğini ve Rusya'da daha da genişlediğini söyledi.

Pazar akşamı yaptığı konuşmada, "Kursk bölgesindeki operasyonumuz hâlâ Rus ordusuna, Rus devletine, savunma sanayiine ve ekonomisine zarar veriyor." dedi. "Bunun Ukrayna için sadece bir savunma olmadığını" belirten Putin, amacın "Rusya'nın savaş potansiyelini mümkün olduğunca yok etmek ve azami karşı saldırı eylemleri gerçekleştirmek" olduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik daha fazla saldırısını önlemek amacıyla, bunun "saldırgan topraklarında bir tampon bölge oluşturulmasını" da içereceğini sözlerine ekledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin danışmanlarından Mykhaylo Podolyak, Ukrayna'nın Rusya'yı işgal etmekle ilgilenmediğini, ancak Rusya'yı müzakerelere katılmaya ikna etmek istediğini söyledi.

Moskova, saldırıyı büyük bir provokasyon olarak nitelendirdi ve "değerli bir yanıt" ile karşılık vereceğini duyurdu.

Ukrayna batı Rus topraklarına doğru ilerledikçe, Rus güçleri Ukrayna'nın doğusunda da ilerleme kaydediyor ve son haftalarda bir dizi köyü ele geçirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >