TIME dergisinden olaylı kapak: Elon Musk başkanlık koltuğunda

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk
Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk

ABD merkezli TIME dergisi, yeni sayısının kapağıyla büyük bir tartışma başlattı. Dergi, son yayımlanan sayısında Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk’ı ABD'nin başkanlık koltuğunda tasvir etti.

TIME dergisi, iki haftada bir yayımlanan sayısının yeni kapağında büyük bir tartışma oluşturdu. Derginin son sayısının kapağında, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, başkanlık koltuğuna oturmuş şekilde yer alıyor.

Elon Musk’ın, Donald Trump’ın yerini alarak başkanlık koltuğuna oturması, hem bir metafor olarak hem de sembolik bir güç gösterisi olarak algılandı.

ABD Başkanı Donald Trump’a ise TIME dergisinin yeni kapağı hakkında görüşü soruldu. Trump, kendisine yöneltilen "Musk’ın koltuğunuza oturduğu kapağa bir tepkiniz var mı?" sorusuna ironik bir şekilde cevap verdi: "TIME dergisi hala yayında mı? Bunu bilmiyordum." Ancak Trump, kendisinin Musk’ı hükümetin verimliliğini artırmak için göreve getirdiğini hatırlatarak, Musk’ın yaptığı işi 'harika' olarak nitelendirdi.

Musk’ın ticari ve teknoloji alanındaki başarısı, dergi tarafından sembolik olarak güç ve liderlik ile ilişkilendirilirken, sosyal medyada kapağın siyasal ve toplumsal mesajlar taşıdığına dair yorumlar da arttı.

Musk X hesabından paylaşım yaptı

Elon Musk, sosyal medya platformu X'ten Trump'la ilgili paylaşım yaptı.

Önce Trump'ın kağıt pipetler için Joe Biden döneminde başlatılan çalışmalara son vereceğini ve plastiğe geri dönüleceği açıklaması için "Gelmiş geçmiş en iyi başkan" paylaşımı yapan Musk, daha sonraki paylaşımında "Donald Trump'ı heteroseksüel bir erkeğin sevebileceği kadar seviyorum" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >

Yorumunuzu yazın, tartışmaya katılın!

YORUMLAR
Sırala :

Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım