Sizi çocukluğunuza ışınlayacak efsane üçlü: Chris, Martin ve Zaboo

Bir gün yine ormanda zıpladım zıpladım ve zıpladım diye başlayıp, her seferinde garip bir hayvanla karşılaşan Zaboo ve Chris-Martin kardeşlerin hiç bitmeyen maceraları, sakarlıkları, bir dolu eğitici bilgi ve dahası...Tüm özlediklerimizle "Zobomafoo" başlıyor.

Daha habere tıklamadan tebessüm ettiğinizi biliyoruz. Hatta belki elinizde bir süt bardağı da belirmiş olabilir. Çünkü; zıp zıp zıplayıp, yampiri yampiri yürüyen Zaboo'yu az taklit etmedik. Ya o Kratt kardeşlere ne demeli. Acaba bu bölüm neler yapacaklar diye hayran olduğumuz muhteşem abi-kardeş. Gerçi hangisi büyük hangisi küçük tam ayırt edemesek de sanki öz abimiz gibi benimsediğimiz kardeşler.

Hala hayatta olan ve hayranlarının unutmadığı iki kardeşe, çocukluğumuza bıraktıkları bu güzel tat için teşekkür ederiz.





Gönlümüze taht kurmuş "Zoboomafoo"nun kısaca geçmişine bir göz atalım.
Zoboomafoo, Amerika'da yayınlanmış bir çocuk belgesel programıdır. Program 25 Ocak 1999 ile 28 Nisan 2001 yılları arasında yayınlanmıştır. Toplamda 2 sezon 65 bölümü vardır. Programı Chris Kratt ve Martin Kratt sunmuştur. 

Programda bir de 
Zoboomafoo (kısaca Zaboo) adında bir sifaka lemuru da yer almaktadır. Her bölüm doğanın kurallarının değiştiği ve Kratt Kardeşler'in vahşi hayvanları ziyaret etmek ve onlarla oynamak için geldiği Hayvan Buluşma Merkezi denen yerde başlar. Hayvan Buluşma Merkezi'ne geldiklerinde Kratt Kardeşler pencereye yanaşır ve Zoboomafoo'yu çağırır. Zoboomafoo Hayvan Buluşma Merkezi'ne geldiğinde ona mango dilimi, nohut, tatlı patates gibi yiyecekler verirler ve Zaboo bunları yedikten döner tablada 'Zoboomafoooo' diye bağırdıktan sonra gerçek bir lemurken kukla bir lemura döner. 

Arkada plandaki bir müzikle gelen 
Bu kim olabilir? bölümünde Zaboo gördüğü bir hayvanı anlatır ve Kratt kardeşler bu hayvanın ne olduğunu tahmin eder. Program boyunca Kratt kardeşler bazı hayvanların belli bir özelliğini anlatır ve o hayvanlar Hayvan Buluşma Merkezi'nde bulunurlar. 

Programda Zaboo arada 
Zobooland'de başından geçen bir olayı anlatır. Programın bitmesine yakın Kratt kardeşler Kardeşler Hayvan Buluşma Merkezi'nden ayrılırlar ve o günkü hayvanları daha tanıtabilmek için Hindistan, Afrika gibi yerlere gider ve oradaki bahsi geçen hayvanı bulup tanıtırlar. 

Program 
Animal Friends Song (Hayvan Dostları Şarkısı) ve Kratt Kardeşler'le Zaboomafoo'nun bir hayvanı dost edinin demesiyle biter.
Gönlümüze taht kurmuş "Zoboomafoo"nun kısaca geçmişine bir göz atalım. Zoboomafoo, Amerika'da yayınlanmış bir çocuk belgesel programıdır. Program 25 Ocak 1999 ile 28 Nisan 2001 yılları arasında yayınlanmıştır. Toplamda 2 sezon 65 bölümü vardır. Programı Chris Kratt ve Martin Kratt sunmuştur. Programda bir de Zoboomafoo (kısaca Zaboo) adında bir sifaka lemuru da yer almaktadır. Her bölüm doğanın kurallarının değiştiği ve Kratt Kardeşler'in vahşi hayvanları ziyaret etmek ve onlarla oynamak için geldiği Hayvan Buluşma Merkezi denen yerde başlar. Hayvan Buluşma Merkezi'ne geldiklerinde Kratt Kardeşler pencereye yanaşır ve Zoboomafoo'yu çağırır. Zoboomafoo Hayvan Buluşma Merkezi'ne geldiğinde ona mango dilimi, nohut, tatlı patates gibi yiyecekler verirler ve Zaboo bunları yedikten döner tablada 'Zoboomafoooo' diye bağırdıktan sonra gerçek bir lemurken kukla bir lemura döner. Arkada plandaki bir müzikle gelen Bu kim olabilir? bölümünde Zaboo gördüğü bir hayvanı anlatır ve Kratt kardeşler bu hayvanın ne olduğunu tahmin eder. Program boyunca Kratt kardeşler bazı hayvanların belli bir özelliğini anlatır ve o hayvanlar Hayvan Buluşma Merkezi'nde bulunurlar. Programda Zaboo arada Zobooland'de başından geçen bir olayı anlatır. Programın bitmesine yakın Kratt kardeşler Kardeşler Hayvan Buluşma Merkezi'nden ayrılırlar ve o günkü hayvanları daha tanıtabilmek için Hindistan, Afrika gibi yerlere gider ve oradaki bahsi geçen hayvanı bulup tanıtırlar. Program Animal Friends Song (Hayvan Dostları Şarkısı) ve Kratt Kardeşler'le Zaboomafoo'nun bir hayvanı dost edinin demesiyle biter.
Kratt kardeşlerin eski ve şimdiki halleri
Kratt kardeşlerin eski ve şimdiki halleri
//www.izlesene.com/embedplayer/9302041/?showrel=1&loop=0&autoplay=0&autohide=1&showinfo=1&socialbuttons=1
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >