Rus medyası duyurdu: Ukrayna daha fazla ilerleyemeyecek

Rus basını Kursk saldırısını durduracağını söylüyor.
Rus basını Kursk saldırısını durduracağını söylüyor.

Ukrayna'nın 6 Ağustos'ta Kursk bölgesine yaptığı saldırı devam ederken Rus halkı tedirgin. Rus medyası yaptığı haberlerle Rusya'nın savaşı kazanacağına dair halk arasında güven ortamı oluşturmaya çalışıyor.

BBC'nin yaptığı habere göre; Rus basını, Ukrayna'nın saldırılarının önlendiğini ve yetkililerin sivilleri tahliye edip, saldırılardan etkilenenlere tazminat verdiğini iddia ediyor.

Devlet kanalı Channel One’da en çok izlenen haber bülteni, "Günlerdir ateş altındayız ama kimseyi geride bırakmadık. İnsanlara böyle yardım edilir” sözleriyle başlıyor.

Ve şöyle devam ediyor: "Ukrayna'nın saldırısının başarısız olduğu açık, durum kontrol altında!"

Devlet televizyonlarında Ukrayna güçleri "militanlar" ya da "teröristler" olarak nitelendiriliyor. Rusya'nın Ukrayna'yı geri püskürtme çabaları "terörle mücadele operasyonu" olarak aktarıldı.

Kursk saldırısı Putin için zorlayıcı bir durum oldu. Şubat 2022'de başlayan ve kısa sürede Ukrayna'nın başkentinin düşeceğini öngören Rusya'nın kendi sınırları içinde savaşa devam etmesi dengesini sarstı.

Kremlin’in hakimiyetindeki bir diğer önemli televizyon kanalı Rossiya 1, Ukrayna'nın en iyi ordu birliklerini "Kursk bölgesinde katledilmeye” gönderdiğini savunuyor.

İzleyicilerine “Daha fazla ilerleyemeyecekler" diye güvence veriyor. Hükümet yanlısı Izvestia gazetesi de meydan okuyarak, "Bizi yıkamazsınız" diyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >