Rojin Kabaiş’in Van Gölü’ne indiği anlar kamerada

Arşiv
Arşiv

Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmalarında 17’nci güne girildi. Kabaiş’in Van Gölü’ne indiği anın görüntüsü ortaya çıkarken, Çanakkale, Erzurum ve Diyarbakır’dan da destek gelen arama-kurtarma çalışmalarında henüz bir ize rastlanmadı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi‘nde (Van YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş (21), kaybolduktan sonra 17 gündür aralıksız olarak aranıyor. Diyarbakır’dan Van’a üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra gelen Rojin, son olarak Van Gölü sahiline inmek üzere ayrılırken görülmüştü. Rojin Kabaiş’e telefonla ulaşamayan arkadaşları 28 Eylül’de saat 12.00 sıralarında polise haber vermişti. Kabaiş’in saat 28 Eylül, saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini belirten arkadaşlarından biri, birlikte gitmeyi teklif etmesi üzerine reddedildiğini belirtmiş, Kabaiş'in turnikeden dışarı çıktığı ve o sırada telefonla ilgilendiği güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı. Ardından, göl kıyısında başörtüsü, kulaklıklığı, suyu ve keki bulunmuştu. Kabaiş’in yer aldığı görüntülere bir yenisi eklenerek Van Gölü sahiline indiği anın görüntüsü ortaya çıktı. Yapılan aramalarda, ilk günden itibaren Rojin’in okulu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne çok kısa bir mesafede bulunan Bardakçı Mahallesi ve civarında yoğunlaştırılmıştı. Şu ana kadar mahalledeki evlere arama yapılmamıştı. Ailenin valilik talebi üzerine üniversiteye 150-200 metre uzaklıkta bulunan Bardakçı Mahallesi’nde köyde aramalar yoğunlaştırılacak ve ekipler tüm evleri tek tek arayacak.

Van Gölü ve çevresi nasıl aranıyor?

Rojin Kabaiş’in kaybolmasının ardından, Çanakkale, Erzurum ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüklerinin desteği ile Van İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, Kızılay ve gönüllü arama kurtarma ekipleri, arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar, polisin su altı görüntüleme cihazları kullanılırken, Diyarbakır ve Erzurum’dan gelen kadavra köpeklerinin yanı sıra, dalgıç ekipler ve su altı arama köpekleri, drone ve bot/gemi gibi farklı teknolojiler kullanılıyor. Ayrıca, Van Gölü kıyısında ve çevresindeki metruk alanlar, müştemilat, sazlık ve rögarlar da detaylı olarak kontrol ediliyor. Ancak şu ana kadar Rojin’e dair herhangi bir iz bulunamadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >