Protestocular ABD'ye giden Netanyahu'nun kaldığı oteldeki yemek masasına böcek döktü

Arşiv
Arşiv

Göstericiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında kaldığı Watergate Oteli'ne gece girerek İsrail heyetinin masasına böcek döktü.

ABD Kongresi'nde konuşmak üzere Washington'a giden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrailli heyet, konakladıkları Watergate Oteli'nde bir sürprizle karşılandı.

Bazı eylemciler Netanyahu'yu protesto etmek amacıyla sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Watergate Oteli'ne sızdı.


Aktivistler Netanyahu ve İsrailli heyetin otel içerisinde kullandığı yemek odalarına, koridorlara ve lobilere kurt, hamam böceği ve solucan döktü.

Eylemin sorumluluğunu üstlenen Filistin Gençlik Hareketi isimli grup, 24 Temmuz Çarşamba günü X hesabından yaptığı bir paylaşımda: "Afiyet olsun! Kurtçuklar, suçlu Siyonistin savaş masasına bırakıldı. Filistinli protestocular dün gece Watergate Oteli'nde kaos yarattılar. Böylece Netanyahu, İsrailli Mossad ajanları ve Gizli Servis halkımızı terörize etmeye devam ederken huzur bulamadılar." ifadelerini kullandı.


Bazı eylemciler ise Netanyahu ve heyetinin otelde rahat hissetmemesini sağlamak için otelin yangın alarmlarını çalıştırdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >