Polis katili Yunus Emre Geçti'nin 'PİTON 82' çetesinin üyesi olduğu ortaya çıktı

Arşiv
Arşiv

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin, "PİTON 82" adlı bir çeteye üye olduğu öne sürüldü.

2014'ten bu yana giderek büyüyen "PİTON 82" suç örgütüyle ilgili yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Yunus Emre Geçti'nin sabıka dosyası kabarık. Bu durum Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Henüz 19 yaşındaki Geçti'nin 26 suç dosyası var. Uyuşturucu ticareti, kapkaç ve haraç gibi suçlarla anılan PİTON 82 çetesinin bir üyesi olduğu belirtiliyor.

İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyük şehirlerin kenar mahallelerinde uyuşturucu ticareti, kapkaç ve haraçla geçimini sağlayan bu suç örgütlerinin, zamanla daha büyük suç örgütlerine taşeronluk yaptığı ortaya çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz'a göre polis memurunu şehit eden Yunus Emre Geçti "82 PİTON" suç örgütü üyesi.

Bu ve benzeri suç örgütleri Skaljari ve Kavac gibi çetelerin taşeronu oldular. Bu grupların en gelişmiş örneklerinden birinin 'Daltonlar' çetesi olduğu biliniyor. Daltonlar, özellikle uyuşturucu ticareti üzerine kurulu bir ekonomik modelle, 15-20 yaş aralığındaki gençleri etkileyen bir yapısı var. Özellikle Barış Boyun vakasında bu suç ağı tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştı.

Boyun, 2014’ten bu yana büyüyen suç örgütlerinin öne çıkan isimlerinden biri. Boyun'un izinden giden diğer grupların İstanbul Gazi Mahallesi gibi yerlerde ortaya çıkıp uluslararası suç ağlarına dahil oldular.

İzmir'de ise bu yapılanmaların en önemli isimlerinden biri Binali Camgöz idi. Karadağ'dan Türkiye'ye iade edilmişti. Özellikle Barış Boyun’un liderliğindeki grupların, protest kültürle iç içe oldukları, sosyal medya hesaplarında Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya gibi isimlerin fotoğraflarını paylaştıkları dikkat çekiyor. Barış Boyun iddianamesinde, bu yeni nesil gençlerle ilgili "Kamikaze Drone" ifadesi bile yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >