Parçalanmış ceset olayında yeni gelişme: 1 kişi gözaltına alındı

Arşiv
Arşiv

İstanbul'un Pendik ilçesinde çöp konteynerinde bulunan parçalara ayrılmış bir cesedin ardından başlatılan soruşturma yeni bir aşamaya ulaştı. Olayla ilgili çöp konteynerine kovayla bir şeyler attığı tespit edilen 1 kişi gözaltına alındı.

Pendik Dumlupınar Mahallesi’nde bir vatandaş dün sabah saatlerinde çöp konteynerine çöp attığı sırada parçalara ayrılmış ceset olduğunu gördü.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, olay yerini güvenlik şeridi ile kapatarak geniş çaplı bir inceleme başlattı. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda, kolları ve bacakları vücudundan ayrılmış cesedin farklı konteynerlerde bulunduğu tespit edildi.

Konteynerlerde yapılan incelemeler sonucunda, cesedin kafası ve diğer vücut parçaları toplandı. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ön otopsi ve inceleme çalışmalarında, kafa derisinin yüzüldüğü ve her iki bacağının bedenden kesildiği, ayrıca diz ve ayak bileğinde de kesiler olduğu tespit edildi. Bulunan parçalardan bir bacakta platin olduğu ve cesedin 16 parçaya bölündüğü belirlendi.

İncelemenin ardından cesedin 79 yaşındaki Nihat Salih'e ait olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarını incelerken; bir kişinin beyaz bir kova ile gelip çöp konteynerine bir şeyler attığı tespit edildi. Beyaz bir kova ile gelip çöp konteynerine bir şeyler atan ve ardından kovayı yeşillik alana atan B.D., gözaltına alındı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmaya devam ediliyor.

Kamera kayıtları inceleniyor

Ekipler, 79 yaşındaki adamın kendi evinde mi yoksa başka yerde mi öldürülüp öldürülmediğinin tespit edilmesi için çalışmalara devam ediyor. Diğer taraftan güvenlik kameralarının incelemeleri sürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >