Netanyahu tutuklanma endişesiyle seyahat planında değişikliğe gitti

Arşiv
Arşiv

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tutuklanabileceği endişesi ile ABD'ye giderken Avrupa'dan aktarma yapma planından vazgeçti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tutuklanabileceği endişesiyle seyahat planlarında değişikliğe gitti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın servis ettiği habere göre, Netanyahu bu ay sonunda ABD'ye Avrupa'dan aktarma yaparak gitmeyi planlıyordu.

Ancak Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) kendisi hakkında tutuklama kararı çıkartabileceği ihtimali sebebiyle bu planından vazgeçti.

UCM Savcısı Karim Khan, mayıs ayında Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında 'savaş suçu' işlediği gerekçesiyle tutuklama kararı alınmasını talep etmişti. O günden bu yana yargıçlar Netanyahu ve Hamas liderlerinin tutuklanıp tutuklanmama ihtimalleri üzerinde tartışmalar gerçekleştiriyor.

Netanyahu hakkında tutuklama kararı çıkarsa UCM'ye üye 124 ülke İsrail Başbakanının kendi sınırlarına adım attığı anda Netanyahu'yu tutuklamaktan sorumlu olacak.

Netanyahu da bu gibi ihtimalleri önlemek amacıyla aktarma yapmak yerine doğrudan ABD'ye seyahat edeceği belirtiliyor. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 24 Temmuz'da ABD Kongresi'ne konuşma yapması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >