NATO Z kuşağını etkilemek için içerik üreticileriyle anlaştı

Arşiv
Arşiv

NATO, geleneksel medyayı takip etmeyen Z kuşağının ilgisini çekebilmek için sosyal medya platformlarında ün salan içerik üreticileriyle işbirliği yapıyor.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Z kuşağının ilgisini çekebilmek amacıyla TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında öne çıkan içerik üreticileriyle işbirliğine gitti.

NATO, ana akım ve geleneksel medyanın Z kuşağına ulaşma konusunda yetersiz kaldığı gerekçesiyle bu adımı atma kararı aldı. NATO yetkilileri, yeni nesil içerik üreticilerinin Z kuşağına ulaşma noktasında ana akım medyaya alternatif olacağını düşünüyor.

Bugün 75. yıl dönümünü kutlayan NATO, Z kuşağı ile bağ kurabilmek amacıyla ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerden içerik üreticilerini 9-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek zirveye davet etti.


NATO'nun X hesabı üzerinden yayınlanan bir gönderide de, bir içerik üreticisinin bir dakika uzunluğunda bir videoda NATO'nun ve ABD'de gerçekleşen zirvenin tanıtımını yaptığı görülüyor.

Yeni medya ile birlikte internet ortamında kısa süreli videolar oldukça yaygın hale geldi. Zira, modern dönemde artışta olan dikkat eksikliği, insanların içeriklere uzun süre odaklanmasını engelliyor. Bu sebeple sosyal medya kullanıcıları, sosyal medya platformlarında servis edilen kısa süreli içeriklere yöneliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >