MHP lideri Bahçeli'den 'seçim barajı' açıklaması

Arşiv
Arşiv

MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim barajıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhur İttifakı'nın kararı yüzde 7 olarak tescilledi" ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yazılı bir açıklama yayınladı. Gündemdeki konuları ele alan Bahçeli'nin açıklamalarında, seçim barajına yönelik ifadeleri dikkat çekti.

AK Parti ile yapılan Cumhur İttifakı görüşmelerinde ortak bir baraj kararına varıldığını duyuran Devlet Bahçeli, yüzde 7'de karar kılındığını açıkladı.

Seçim barajıyla ilgili Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Siyasi gündemi meşgul eden sadece seçim sistemi ve barajın ne olacağı değil, zillet ittifakının siyasi düşkünlüğü, bu zihniyetin üslubuna ambargo koyan tehlikeli kirliliktir" dedi.

Devlet Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

"Televizyon ekranlarında bilirkişilik taslayan kerameti kendinden menkul şahıslarla, gazete köşelerinde ahkâmlar kesen bazı kalem sahiplerinin seçim barajı etrafında anlamsız tartışmaları körüklemek istedikleri anlaşılmaktadır.

Bu yolla da Cumhur İttifakı sanki bir görüş ayrılığı varmış gibi ima, ihsas ve hatta iddia içine gömülmüşlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır.

Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır. Siyasi gündemi meşgul eden sadece seçim sistemi ve barajın ne olacağı değil, zillet ittifakının siyasi düşkünlüğü, bu zihniyetin üslubuna ambargo koyan tehlikeli kirliliktir.

İP Başkanı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı rahmetle andığımız kutlu hünkarımız Fatih’e benzetmesi, bu şahsı ikinci Fatih diye tarif etmesi, buna karşılık oy vermeyen milyonlarca vatandaşımızı Bizans ve haçlı diye yaftalaması korkunç ve kahredici bir seviyesizlik, duvarlara zulüm 1453’de başladı yazan soysuzlara ikramdır. Siyasi eğilim ve gönül verdiği partisi ne olursa olsun hiçbir vatandaşımız böylesi bir izansız ve itibarsız dile müstahak olamayacaktır"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >