Meteoroloji'den İstanbullulara uyarı: Yoğun yağış kütlesi geliyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Marmara Denizi üzerinden megakente geniş bir yağış kütlesinin yaklaştığını ve akşam saatlerinde yağmur beklediğini söyledi. Beklenen yağış trafiğin artmasına neden olabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün 34 kente 'sarı' kodlu yağış uyarısında bulunmuştu. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Prof. Dr. Orhan Şen, yağışların dün doğu illerinde etkili olacağını belirtirken, bugün de İstanbul'da kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Şen, "Kıştan bir gün, montları giydim. bugün öğleden sonra kuvvetli yağış İstanbul'da. Sıcaklık 3-4 gün daha 16-17 derece civarında olacak" dedi.

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın iç kesimlerinde sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, yurt genelinde hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzeyli, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek; kuvvetli yağış beklenen yerlerde ise yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >