Kuzey Kore Turizm için kapılarını yeniden açacak: 5 yıl süren kapanma sona eriyor

Kuzey Kore sınır kapılarını turizm için açıyor.
Kuzey Kore sınır kapılarını turizm için açıyor.

Covid salgını nedeniyle kapılarını kapatan Kuzey Kore, beş yıl süren kapanmayı sonlandırıyor. Yabancı turistler için ülkenin kuzeyinde bulunan dağlık şehir Samjiyon ile aralıkta kapılar yeniden açılacak.

Çin merkezli iki tur operatörü, Kuzey Kore'nin Samjiyon şehrini, aralık ayında yeniden yabancı turistlere açacağını duyurdu.

Şangay merkezli bir tur şirketi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şimdiye kadar sadece Samjiyon'un turizme açılmasının resmen doğrulandığını ancak ilerleyen süreçte Pyongyang ve diğer şehirlerin de açılacağını düşündüklerini belirtti.

Zamanla ülkenin geri kalanına da turist kabul edileceği söylendi.

Covid-19 salgınıyla Dünya'da kapısını kapatan ilk ülke olan Kuzey Kore, kapılarını açan son şehir olarak yerini aldı.

Kuzey Kore’de hükümet, vatandaşlarını koronavirüs salgınından korumak için 2020’de sınırlarını kapatmıştı. Yurtdışında bulunan Kuzey Korelilerin bile ülkeye gelişine izin vermedi.

Kuzey Kore, dış dünyaya kapattığı sınırlarını Temmuz 2023'te Çin ve Rusya'dan gelen resmi heyetler ve ağustosta yurt dışında yaşayan vatandaşlarının yeniden ülkeye girişine izin vererek 2020'nin başlarında uygulamaya koyduğu sınır kısıtlamalarını gevşetmeye başlamıştı.

Ayrıca Pyongyang, Moskova ile arasındaki iyi ilişkiler nedeniyle 2024'ün başında Rus turistlerin Kuzey Kore'yi ziyaret etmesine izin vermişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >