Kurban Bayramı trafik tedbirleri: Ağır tonajlı araçların şehirden çıkışı kısıtlandı

Ağır tonajlı araçların şehirden çıkışına kısıtlama
Ağır tonajlı araçların şehirden çıkışına kısıtlama

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatı' gereğince; trafik yoğunluğunun azaltılması ve ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla ağır tonajlı araçların 14 Haziran Cuma saat 06.00'dan 16 Haziran Pazar günü 05.00'e kadar belirlenen istikametler aralığında geçişlerine izin verilmeyecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı ile 2023-2024 eğitim öğretim yılının aynı döneme rastlaması nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğunun azaltılması ve ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla kamyon, çekici ve tanker cinsi araçlar için kısıtlama kararı verildi.

Buna göre, ağır tonajlı araçların 14 Haziran Cuma 06.00'dan 16 Haziran Pazar günü 05.00'e kadar D-100 karayolu ve Anadolu (O4) otoyolu Batı ­Doğu istikametine, D-750 karayolunda ve Anadolu otoyolunda Gerede istikametine, Ankara'dan itibaren Ankara, Kırıkkale ve Samsun, Antalya ve İzmir istikametine seyirlerine izin verilmeyecek.

Kısıtlamaya İstanbul'da dahil

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, ağır tonajlı araçların 14 Haziran Cuma günü saat 06:00'dan itibaren 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05:00'a kadar D-100 Karayolu, O-7 (Kuzey Marmara), 0-3(TEM) ve tüm bağlantılı yolları ile doğu çıkış yönünde seyretmesine müsaade edilmeyecektir.

Kısıtlamadan muaf araçlar

Yapılan açıklamada, yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık ile akaryakıt taşıyan kamyon, çekici, tanker cinsi taşıtların istisnai olarak seyirlerine izin verilmiştir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >