Kayıp Narin olayında yeni gelişme: Amcası mahkemeye sevk edildi

Arşiv
Arşiv

Diyarbakır'da 12 gün önce kaybolan Narin'i arama çalışmaları devam ediyor. Olayla ilgili adliyeye getirilen kayıp Narin Güran’ın muhtar amcası Salim Güran, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Narin Güran'ın amcası Salim Güran, olay sonrasında 1 saat kadar telefonunun kapalı olması sebebiyle gözaltına alınmıştı. Telefonundaki tüm mesaj ve arama kayıtlarını silmek için özel bir uygulama kullandığı iddia edildi. Öte yandan amca Güran'ın, Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı belirlendi.


DNA eşleşti

Salim Güran’ın gözaltına alınmasının ardından otomobilinde yapılan incelemede Narin Güran’ın DNA’sı tespit edildi. Amca Güran’ın aracındaki DNA örneği ile Narin Güran’ın kıyafetlerindeki DNA örneği eşleşti

Komandolar araziye indi

Narin’i arama çalışmaları 12’nci gününde jandarma ve AFAD ekipleri tarafından sürdürülüyor. Çok sayıda komando, Tavşantepe Mahallesi’ne komşu kırsal Sarıdallı Mahallesi mevkiinde arazide arama çalışması gerçekleştirdi. Komandolar arazide ve mısır tarlalarında yaptıkları çalışmalarda buldukları elbise ve bez parçalarını delil olarak alıp, incelenmek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

Mahkemeye sevk edildi

S.G.'nin aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği belirtildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Salim Güran, zırhlı araçla adliyeye sevk edildi.

Adliyeye getirilen kayıp Narin Güran’ın muhtar amcası Salim Güran, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ağabeyi serbest kalmıştı

Geçtiğimiz günlerde, Narin'in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. de gözaltına alınmış, kolundaki ısırık izi nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. Yapılan incelemede ısırık izinin Narin'e ait olmadığı tespit edilince E.G. serbest bırakılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >