Kanser tedavisi gören Kate Middleton kemoterapi sürecini tamamladığını duyurdu

​Galler Prensesi Kate Middleton
​Galler Prensesi Kate Middleton

Galler Prensesi Kate Middleton, kanser teşhisi sonrası başladığı kemoterapi sürecini tamamladığını samimi bir aile videosu ile duyurdu.

Ocak ayında geçirdiği karın ameliyatı sonrası kanser teşhisi konulan Middleton, yaklaşık üç dakikalık videoda yaşadığı sürecin kendisi ve ailesi için “inanılmaz zor” olduğunu belirtti.

Videoda, Middleton’a eşi Galler Prensi William ve üç çocuğu eşlik ediyor. Norfolk kırsalında çekilen görüntülerde Prenses, kanser teşhisinin “hayatın nasıl bir anda değişebileceğini” gösterdiğini vurguladı. Prenses, kanser sürecini “karmaşık, korkulu ve öngörülemez” olarak tanımlarken, yaşadığı deneyimin fırtınalı bir dönem olduğunu ifade etti.

Kensington Sarayı’ndan yapılan açıklamada ise, tedavinin bu aşamasında Middleton’ın kanserden kurtulup kurtulmadığını kesin olarak söylemenin mümkün olmadığı belirtildi.

Saray kaynakları, Prenses Middleton’ın tam anlamıyla eski hayatına dönüşü için daha uzun bir yolun olduğunu ifade etti. Prenses de videoda bundan sonraki tedavi süreci hakkında, “Tam iyileşme için yolum uzun, günbegün yaşamaya devam ediyorum” şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu deneyimin kendisine “hayata karşı farklı bir minnettarlık ve yenilenmiş bir umut” kazandırdığını ekledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >