İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi'nin otopsi raporu yayınlandı

Arşiv
Arşiv

Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporuna göre, Eygi uzak mesafeden yapılan atışla hedef alındı.

Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerlerinin katılımcıların üzerine ateş açması sonucu başından vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi incelemesi tamamlandı.

TRT Haber'e göre, raporda, Eygi'nin vücudunda 1 adet ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası olduğu ve bu yaralanmayı oluşturan atışın tek başına ölüm meydana getirir nitelikte olduğu belirtildi.

Rapor, Eygi'nin katledilmesinde keskin nişancıyı işaret etti. Buna göre, mermi çekirdeği giriş yarasında ve etrafında yanık, duman, is ve barut atıkları tespit edilemedi. Bu sebepten, "atışın uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu değerlendirilmektedir" denildi.

Vücudunda 6 yabancı metalik cisim bulundu

Otopsi sırasında Eygi'nin cesedinden 6 adet metalik cisim çıkarıldı.

Cesetten çıkan bu metal parçalar, suç delili teşkil etmesi sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi.

Raporun sonuç bölümünde ölümün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafa ve beyin dokusu harabiyeti sonucu meydana geldiği kanaati belirtildi.

Ne olmuştu?

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açmış, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül'de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >