İsrail'in aşırı sağcı bakanı Ben-Gvir: Filistinli mahkumlar başlarından vurularak öldürülsün

Itamar Ben-Gvir
Itamar Ben-Gvir

İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistinli mahkumların başlarından vurularak öldürülmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli mahkumların başlarından vurularak infaz edilmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunması tepki topladı.


Aşırı sağcı Ben-Gvir pazar günü yayımladığı bir videoda, partisinin Filistinli mahkumların infaz edilmene dair sunduğu yasa tasarısının İsrail Parlamentosunda (Knesset) kabul edilmesi için çağrıda bulundu.

Ben-Gvir'in yayımladığı video mesajda, yasa tasarısının kabulüne kadar Filistinli mahkumlara yalnızca hayatta kalabilecekleri kadar az yemek verileceğini söyledi. Ben-Gvir ayrıca Filistinli mahkumların başlarından vurulmasını desteklediğini belirtti.

Almanya'dan kınama

Almanya pazartesi günü Ben-Gvir'in Filistinli mahkumlara yönelik açıklamasını kınadı.

Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Christian Wagner, Berlin'de gazetecilere yaptığı konuşmada, Ben-Gvir'in ifadelerine işaretle "Bu bizim kınadığımız iğrenç bir açıklama." dedi.

Ben-Gvir'in liderliğini yaptığı aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi, Meclis'e İsraillileri öldürmekle suçlanan Filistinli mahkumlara idam cezasını öngören bir yasa tasarısı sunmuştu.

İsrailli aşırı sağcı liderin Filistinlilere yönelik tutumları halihazırda dikkat çekiyor. Ben-Gvir'in daha önce Filistinlilere karşı silah çekmek ve fanatik Yahudi yerleşimcilerle birlikte Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemek gibi eleştirilere konu olan tutumları bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >