İsrail Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlileri göçe zorlamak için hastaneleri yok ediyor
İsrail ordusu, 22 gündür Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sürdürdüğü soykırımda sağlık sistemini çökerterek Filistinlileri topraklarını terk etmeye zorluyor.
İsrail, 7 Ekim'den bu yana hastaneleri ve sivilleri hedef almaya devam ediyor.
Sıkı ablukası ve Filistinlileri göçe zorlayan politikasıyla havadan ve karadan ve bazen eşzamanlı olarak İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarda Gazze'deki hastaneler hâlâ hedefte.
Gazze'nin en kapsamlı hastanesi olan Şifa Hastanesi İsrail'in saldırılarını en yoğun şekilde gerçekleştirdiği ve 'yerle bir ederek' çekildiği hastanelerden biriydi.
Son üç haftada ise Gazze'nin kuzeyinde faaliyet gösteren Kemal Advan, Endonezya ve El-Avde hastaneleri de İsrail tarafından hedef alındı.
Kemal Advan Hastanesi'nde daha ayrıntılı bilgi edinmek için yukarıdaki haberi okuyabilirsiniz.
Endonezya Hastanesi savaşın başlarında da hedef alınmıştı.
Endonezya Hastanesi hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki habere tıklayabilirsiniz.
Gazze'deki sağlık sistemini kasıtlı olarak çökertmeye çalışan ve bunun için ağır saldırılar düzenleyen İsrail, aynı zamanda yakıt ve ilaç girişine de engel oluyor.
İsrail, Gazze'de işgale devam ederken Lübnan'daki Temnin Hastanesi'ni de hedef almıştı.
İsrail'in tehditlerine rağmen topraklarını terk etmeyen Filistinliler mücadele etmeye devam ediyor.
Filistinli Mahmud Nassar İsrail saldırıları hakkında ne diyor?
Ailesiyle birlikte Meşru Beyt Lahiya bölgesinden çıkmayan Mahmud Nassar, İsrail'in her türlü yolu kullanarak Filistinlileri göç ettirmeye çalıştığını söyledi.
Nassar, "İsrail ordusu, kuzey bölgesini önce yiyecek ve su girişini engelleyerek sıkı ablukaya aldı. Kara ve hava saldırıları düzenledi, evleri yaktı ve yıktı. Son olarak da sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi. İsrail'in amacı buradaki halkı sürerek bu toprakları İsrail yerleşimlerine açmak." dedi.
İsrail'in saldırıları sonucu ambulansların artık ölü ve yaralıları hastanelere taşıyamadığına ve bu işin vatandaşların üzerine kaldığına işaret eden Nassar, " Beyt Lahiya, Cibaliya, Tel ez-Zater ve El-Alemi bölgelerinde hala çok sayıda insan var ve bu insanların gerçek anlamda sağlık hizmetine ihtiyacı var." diye konuştu.
Binlerce Filistinlinin, hala direndiğini ve evlerinden başka bir yere gitme fikrini reddettiğini kaydeden Nassar, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve yardım kuruluşlarına İsrail'in işlediği katliamı durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı.