İsrail Gazze'de Hamas tarafından inşa edilen çok katlı tüneller keşfettiğini öne sürdü

Arşiv
Arşiv

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail ordusu Gazze-Mısır sınırında Hamas'a ait üç katlı çok sayıda tünel tespit etti.

İsrail ordusu, Gazze'den Mısır'a uzanan Hamas'a ait çok katlı tüneller keşfettiğini duyurdu.

Israel Hayom adlı haber sitesi tarafından yayımlanan bir haberde, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği yeni bir operasyon çerçevesinde Gazze-Mısır sınırı boyunca Hamas tarafından inşa edilen onlarca tünel keşfettiği ifade edildi.


İsrailli bir yetkili kimliğinin gizli kalması şartıyla Israel Hayom'a yaptığı açıklamada, tespit edilen üç katlı tünellerin Gazze'den Mısır topraklarına doğru uzandığını doğruladı.

Habere göre, İsrail ordusunun halen tüneller çevresinde ek geçitlerin yerini tespit etme çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Hamas söz konusu tünelleri, uzun bir süre boyunca hem İsrail hem de Mısır sınır kontrol güçlerinin keşfedemediği süreç boyunca inşa etti. Mısır ordusunun geçmiş yıllarda Gazze'den Mısır'a uzanan çok sayıda tüneli kapattığı biliniyor.

İsrail'in Philadelphi Koridoru'nda tam kontrol sağladığını ilan etmesinin ardından bölgede 20 tünel tespit ettiğini öne sürmüştü. Gazze-Mısır sınırı boyunca Hamas'a ait henüz keşfedilmeyen çok sayıda tünelin daha bulunduğu düşünülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >