İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya hazırlanan Ahmedinejad'a Hamaney vetosu

İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya hazırlanan eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a dini lider Hamaney'den veto geldi.

Önümüzdeki yıl düzenlenecek İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya hazırlanan eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a dini lider Ayetullah Hamaney'den veto geldi. Hamaney, "İki kutupluluk ülke için zararlı" diyerek Ahmedinejad'ın aday olmamasını talep etti.

İran'ın yarı resmi haber ajansı İRNA'nın geçtiği habere göre, Hamaney 'fıkıh dersleri' başlığı altında yaptığı konuşmada kendilerinin eski bir yetkiliyi seçimlere katılmaktan men ettiklerine dair çıkan haberlere açıklık getirdi.

İsim vermeden Ahmedinejad'ın yanına geldiğini aktaran Hamaney, "Bir bey benim yanıma geldi, bende bu beyin hem kendi hem de ülkenin iyiliği için söyledikleri konuya iştirak etmemelerini belirttim. 'Katılmayın' demedim, 'Sizin katılmanızın iyi olmadığını düşünüyorum' dedim" diye konuştu.

Ahmedinejad'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmaması gerektiğiyle ilgili gerekçesini ise Hamaney, "Kendisine bu konuya girdiğiniz takdirde ülkede kutuplaşma olacağını ve bunun ülke için zararlı olacağını söylüyoruz" ifadeleriyle açıkladı.

Kaynak: İRNA, Reuters









Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >