Kuzey Kore'nin karanlık liderinin bilinmeyen 5 özelliği

Eğitim hayatından, özel hayatına, ilkokul yıllarından liderliğine kadar derlediğimiz bu bilgiler karşısında şok olacaksınız.

Son günlerde dünya kamuoyunun yakından takip ettiği Kuzey Kore-ABD sürtüşmesinin en önemli aktörlerinden birisi şüphesiz Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un’dur. Şu anda dünyada en çok konuşulan isimlerden birisi olan Kim Jong-un hakkında daha önce duymadığınız 5 bilgiyi sizler için listeledik.

Eğitimini İsviçre’de aldı

                                    (Küçük yaşta giydiği askeri üniforma aldığı eğitimin içeriği hakkında bizlere önemli bir ipucu veriyor)Babası tarafından sahte bir isim ve pasaportla İsviçre’de okutulan Kim Jong-Un arkadaşları tarafından “utangaç” olarak tanımlanıyordu.
Eğitimini İsviçre’de aldı (Küçük yaşta giydiği askeri üniforma aldığı eğitimin içeriği hakkında bizlere önemli bir ipucu veriyor)Babası tarafından sahte bir isim ve pasaportla İsviçre’de okutulan Kim Jong-Un arkadaşları tarafından “utangaç” olarak tanımlanıyordu.
Kuzey Kore Devlet Başkanı olduğunda sadece 27 yaşındaydı.

                                    2011’de göreve gelen Kim Jong-Un günümüzde dünyanın en genç devlet başkanı unvanını halen elinde bulundurmaktadır.
Kuzey Kore Devlet Başkanı olduğunda sadece 27 yaşındaydı. 2011’de göreve gelen Kim Jong-Un günümüzde dünyanın en genç devlet başkanı unvanını halen elinde bulundurmaktadır.
Eniştesini ve 5 kişiyi köpeklere yedirerek idam ettirdi

                                    2014 yılında Kim Jong-Un, eniştesi ve yakınında bulunan 5 adamını vatana ihanet suçlamasıyla 120 köpeğin bulunduğu bir kafese atarak idam ettirdi. 

  
Kaynak: Vikipedi, BBC Türkçe
Eniştesini ve 5 kişiyi köpeklere yedirerek idam ettirdi 2014 yılında Kim Jong-Un, eniştesi ve yakınında bulunan 5 adamını vatana ihanet suçlamasıyla 120 köpeğin bulunduğu bir kafese atarak idam ettirdi. Kaynak: Vikipedi, BBC Türkçe
Tam bir basketbol hayranı

                                    Özellikle ABD’de çok meşhur bir spor olan basketbola hayran olan milyonlarca insan bulunuyor. Ama bunların içlerinde en ilginci Batı karşıtlığı ile tanınan Kim Jon-Un olabilir. Basketbol oynamayı çok seven Kuzey Kore Devlet Başkanı NBA yıldızı Dennis Rodman’ın da yakın arkadaşı. Her sene çok az sayıda turist alan Kuzey Kore’ye Rodman’ın defalarca gidip geldiği bilinmektedir.
Tam bir basketbol hayranı Özellikle ABD’de çok meşhur bir spor olan basketbola hayran olan milyonlarca insan bulunuyor. Ama bunların içlerinde en ilginci Batı karşıtlığı ile tanınan Kim Jon-Un olabilir. Basketbol oynamayı çok seven Kuzey Kore Devlet Başkanı NBA yıldızı Dennis Rodman’ın da yakın arkadaşı. Her sene çok az sayıda turist alan Kuzey Kore’ye Rodman’ın defalarca gidip geldiği bilinmektedir.
2015 yılında ‘barış ödülü’ almaya hak kazandı

                                    Dünyanın en içine kapanık olan ve nükleer silahlanma konusundaki ısrarı neticesinde tüm dünyayı tehlikeli bir yere götürdüğü düşünülen Kim Jong-Un’a Endonezya merkezli bir vakıf 2015 yılında Barış Ödülü verdi.
2015 yılında ‘barış ödülü’ almaya hak kazandı Dünyanın en içine kapanık olan ve nükleer silahlanma konusundaki ısrarı neticesinde tüm dünyayı tehlikeli bir yere götürdüğü düşünülen Kim Jong-Un’a Endonezya merkezli bir vakıf 2015 yılında Barış Ödülü verdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >