İmamoğlu soruşturmasında karar açıklanıyor: 14 kişi tutuklandı

Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu

İBB'ye yönelik başlatılan terör ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 93 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeden ilk karar çıktı. İPA Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Gökçe, İBB'nin iştiraki Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, Serdar Haydanlı ve İmamoğlu İnşaat San. A. şirketi Genel müdürü Tuncay Yılmaz'ın da aralarında olduğu 14 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında 93 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeden ilk kararlar gelmeye başladı. Ali Nuhoğlu'nun da aralarında bulunduğu İPA Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Gökçe, İBB'nin iştiraki Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, Serdar Haydanlı ve İmamoğlu İnşaat San. A. şirketi Genel müdürü Tuncay Yılmaz, Ali İlbak, Adem Tuncay, Ahmet Köksal, Eyüp Subaşı, Kamil Timur Delibaş, Murat Abbas, Mete Sarıaltun, Alper Aydın, Serdal Taşkın, Serkan Öztürk, Mustafa Nihat Sütlaş, Süleyman Atik, Ahmet Çiçek savcılık ifadelerinin ardından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

İBB'ye yönelik "yolsuzluk" soruşturmasında da adliyeye çıkarılan diğer 89 kişiden 5 şüpheli 'suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'rüşvet almak', 'irtikap', 'kişisel verileri ele geçirmek' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından, 84 şüpheli ise 'suç örgütüne üye olmak', 'rüşvet almak' ve 'rüşvet vermek' suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilenler hakkında kararlar açıklanıyor.

Cemal Ufuk Karakaya ve Bayram Taşkın serbest bırakıldı. Ercan Saatçi, Ahmet Palazoğlu, Alihan Aydın ise tutuksuz yargılanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >

Yorumunuzu yazın, tartışmaya katılın!

YORUMLAR
Sırala :

Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım