Hizbullah'ın saldırılarında 1 ABD askerinin ağır yaralandığı iddiası

Arşiv
Arşiv

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki İsrail ordusunun askeri noktalarına düzenlediği roket ve tanksavar saldırılarında ABD askeri olduğundan şüphelenilen bir Amerikan vatandaşı ağır yaralandı. Söz konusu Amerikan vatandaşı, İsrail ordusundaki yedek askerlere insansız hava araçlarının kullanımlarına dair eğitimler vermekteydi.

İsrail ile Hizbullah arasında tansiyon oldukça yükseliyor.

Son olarak, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılarında 1'i ABD askeri olduğundan şüphelenilen Amerikan vatandaşı olmak üzere 4 kişi yaralandı.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Hizbullah'ın 7 Temmuz'da Celile'nin batısına yönelik yoğun füze ve roket saldırısı sonucu ABD vatandaşı dahil 4 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında İsrailli bir yedek asker de bulunuyor.

Haberde, Hizbullah'ın saldırısı neticesinde ağır yaralanan ABD vatandaşının Lübnan sınırında görev alan İsrail ordusuna bağlı yedek askerlere insansız hava aracı (İHA) sattığı veya bağışladığı, daha sonra bu İHA'ların kullanımına dair İsrailli yedek askerlere eğitim verdiği bilgisi yer aldı.


Söz konusu ABD vatandaşının tüm bunları izinsiz bir şekilde yaptığı iddia edildi.

Lübnan Hizbullahı'na yakınlığıyla bilinen El-Meyadin tarafından servis edilen haberde ise bir Amerikalının
dışarı kapalı bir askeri bölgede neden bulunduğunun belirlenemediği aktarıldı.

Hizbullah saldırısında ağır yaralanan Amerikalının ABD askeri olup olmadığı sorgulanıyor. Amerikalının ABD ordusunda askeri eğitim uzmanı olabileceği de düşünülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >