Hizbullah İsrail kuzeyine 200 roket fırlattı

Hizbullah'tan İsrail' saldırı
Hizbullah'tan İsrail' saldırı

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri noktalara 200'den fazla roket fırlattığını açıkladı. İsrail ise füze saldırılarına karşılık olarak Lübnan güneyindeki Hizbullah noktalarını vurduğunu duyurdu.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyine 200'den fazla roket fırlattığını açıkladı.

Lübnan Hizbullahı tarafından bugün yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki askeri noktalara 200'den fazla roket fırlattığını duyurdu.

Hizbullah'ın El Cezire'nin Arapça servisine yaptığı açıklamada ayrıca 20 insansız hava aracı (İHA) ile de İsrail'e saldırı düzenlendiği belirtildi.

İsrail basınına göre Hizbullah'ın yoğun füze saldırısı sonucunda 2 kişi yaralandı.

İsrail ordusu Hizbullah'ın düzenlediği saldırılar sonrasında Celile ve Golan Tepeleri'nin bazı noktalarında dumanların yükseldiğini açıkladı.

Hizbullah'ın İsrail kuzeyinde hedef aldığı askeri noktalar ise şöyle:

Ellit Kışlası'nda "yeni kurulan" 91. Tugay

Katsavia Kışlası,

Gamla Kışlası

Nafah Üssü

Yarden Kışlası.

İsrail dün Lübnan'a düzenlediği saldırılarda Hizbullah'ın üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır'ı öldürdüğünü açıklamıştı.

Hizbullah ise Nasır'ın öldürülmesine karşılık olarak İsrail'in kuzeyindeki askeri noktalara yönelik 'füze ve İHA' saldırıları başlattıklarını duyurdu.

İsrail'den Hizbullah'a karşılık

İsrail, Hizbullah'ın füze saldırısının hemen ardından Lübnan güneyinde Hizbullah noktalarına yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >