Hayatınızı renklendiren mis kokulu çiçekler ve bilmediğiniz anlamları

Bu hayata renk katan her çiçek yaşama olan isteğinizi ve sevginizi daha da arttırır. Onları anlamlarını bilerek yetiştirmek ise daha da güzel ve özel

İşte o çok sevdiğiniz çiçekler ve gerçek anlamları
Gül
Kırmızı gül: Aşkı ve tutkuyu ifade eder. Çiçekçilikte en çok tercih edilen renktir. 
Beyaz gül: Saflık ve temizliği ifade eder. Gelin el çiçeği buketinde en çok tercih edilen renktir.
Pembe gül: Gönlüm sende anlamını ifade eder. Gelin el çiçeği buketlerinde pembe tonlar son yılların en fazla rağbet gören rengidir.
Sarı gül: Sıcak sevgiyi ifade eder. Çiçekçilikte çok nadir bulunan özel bir renktir.
Turuncu gül: Benim için özelsin anlamını ifade eder. Son yıllarda dünya pazarında çokça tercih edilen trend renklerin içerisine girmiştir.
Mavi gül: Eşsizlik ve büyük aşkı ifade eder. Doğada bulunmayan bir renktir. Alttan boya vererek veya gül mavi boya ile boyanarak yapılır.
Mor gül: Asaleti, gönlümde sana derin yer var anlamını ifade eder. Pembe ve mor güller gelin el çiçeği buketinde son yılların flash renkleridir.
Gül Kırmızı gül: Aşkı ve tutkuyu ifade eder. Çiçekçilikte en çok tercih edilen renktir. Beyaz gül: Saflık ve temizliği ifade eder. Gelin el çiçeği buketinde en çok tercih edilen renktir. Pembe gül: Gönlüm sende anlamını ifade eder. Gelin el çiçeği buketlerinde pembe tonlar son yılların en fazla rağbet gören rengidir. Sarı gül: Sıcak sevgiyi ifade eder. Çiçekçilikte çok nadir bulunan özel bir renktir. Turuncu gül: Benim için özelsin anlamını ifade eder. Son yıllarda dünya pazarında çokça tercih edilen trend renklerin içerisine girmiştir. Mavi gül: Eşsizlik ve büyük aşkı ifade eder. Doğada bulunmayan bir renktir. Alttan boya vererek veya gül mavi boya ile boyanarak yapılır. Mor gül: Asaleti, gönlümde sana derin yer var anlamını ifade eder. Pembe ve mor güller gelin el çiçeği buketinde son yılların flash renkleridir.
Orkide
Beyaz orkide: Masumiyeti ve zarafeti ifade eder. Çoğunlukla tercih edilen renktir. Bakımına dikkat edildiği sürece uzun süre çiçekleri kalıcı olur.
Fuşya orkide: Saflığı ve sevimliliği ifade eder. Son zamanlarda tercih edilen bir renktir. Bakımına dikkat edildiği sürece uzun süre kalıcıdır.
Sarı orkide: Sıcaklığı ifade eder. Nadir bulunan bir renktir.
Mor orkide: Asaleti ifade eder. Sürekli bulunan bir renk değildir. Dayanıklı ve kalıcıdır.
Mavi orkide: Aşkların en büyüğü anlamını ifade eder. Nadir uygulama yapılan bir renktir. Dayanıklı ve gösterişlidir.
Orkide Beyaz orkide: Masumiyeti ve zarafeti ifade eder. Çoğunlukla tercih edilen renktir. Bakımına dikkat edildiği sürece uzun süre çiçekleri kalıcı olur. Fuşya orkide: Saflığı ve sevimliliği ifade eder. Son zamanlarda tercih edilen bir renktir. Bakımına dikkat edildiği sürece uzun süre kalıcıdır. Sarı orkide: Sıcaklığı ifade eder. Nadir bulunan bir renktir. Mor orkide: Asaleti ifade eder. Sürekli bulunan bir renk değildir. Dayanıklı ve kalıcıdır. Mavi orkide: Aşkların en büyüğü anlamını ifade eder. Nadir uygulama yapılan bir renktir. Dayanıklı ve gösterişlidir.
Papatya
Papatya çiçeği temiz sevgi anlamını ifade eder. Anavatanı Türkiye'dir. En büyük özelliklerinden biri her sapında bir tane olmasıdır.
Papatya Papatya çiçeği temiz sevgi anlamını ifade eder. Anavatanı Türkiye'dir. En büyük özelliklerinden biri her sapında bir tane olmasıdır.
Lilyum
Beyaz lilyum: Saflık ve temizlik anlamını ifade eder. Çiçekçilikte en çok tercih edilen renktir. Aranjmanlar ve buketlerde kullanılır. Kokulu çiçek arayanların çokça talep gösterdiği bir çiçektir.
Pembe lilyum: Şefkat ve sadakat anlamını ifade eder. Aranjmanlar ve buketlerde kullanılır. Kokulu çiçek arayanların çokça talep gösterdiği bir çiçektir.
Sarı lilyum: Sevgi ve güven anlamını ifade eder. Nadir bulunan bir çiçektir. Aranjmanlar ve buketlerde kullanılır. Kokulu çiçek arayanların çokça talep gösterdiği bir çiçektir.
Turuncu lilyum: Benim için özelsin anlamını ifade eder. Nadir bulunan bir çiçektir. Aranjmanlar ve buketlerde kullanılır. Kokulu çiçek arayanların çokça talep gösterdiği bir çiçektir.
Lilyum Beyaz lilyum: Saflık ve temizlik anlamını ifade eder. Çiçekçilikte en çok tercih edilen renktir. Aranjmanlar ve buketlerde kullanılır. Kokulu çiçek arayanların çokça talep gösterdiği bir çiçektir. Pembe lilyum: Şefkat ve sadakat anlamını ifade eder. Aranjmanlar ve buketlerde kullanılır. Kokulu çiçek arayanların çokça talep gösterdiği bir çiçektir. Sarı lilyum: Sevgi ve güven anlamını ifade eder. Nadir bulunan bir çiçektir. Aranjmanlar ve buketlerde kullanılır. Kokulu çiçek arayanların çokça talep gösterdiği bir çiçektir. Turuncu lilyum: Benim için özelsin anlamını ifade eder. Nadir bulunan bir çiçektir. Aranjmanlar ve buketlerde kullanılır. Kokulu çiçek arayanların çokça talep gösterdiği bir çiçektir.
Karanfil
Beyaz karanfil: Temizlik ve saflık anlamını ifade eder. Buketlerde sıkça kullanılan bir çiçektir. Aranjmanlarda da kullanılabilir.
Pembe karanfil: İçtenlik ve şevkat anlamını ifade eder. Buket ve aranjmanlarda kullanılır.
Mor karanfil: Asalet ve derin sevgi anlamını ifade eder. Nadir bulunan bir renktir. Buket ve aranjmanlarda kullanıldığında güzel bir hava katar.
Sarı karanfil: Sıcaklık ve sevgi anlamını ifade eder. Nadir bulunan bir renktir. Buket ve aranjmanlara hoş bir görüntü katar.
Kırmızı karanfil: Sıcaklık ve aşk anlamını ifade eder. Sıkça kullanılan bir renktir.
Karanfil Beyaz karanfil: Temizlik ve saflık anlamını ifade eder. Buketlerde sıkça kullanılan bir çiçektir. Aranjmanlarda da kullanılabilir. Pembe karanfil: İçtenlik ve şevkat anlamını ifade eder. Buket ve aranjmanlarda kullanılır. Mor karanfil: Asalet ve derin sevgi anlamını ifade eder. Nadir bulunan bir renktir. Buket ve aranjmanlarda kullanıldığında güzel bir hava katar. Sarı karanfil: Sıcaklık ve sevgi anlamını ifade eder. Nadir bulunan bir renktir. Buket ve aranjmanlara hoş bir görüntü katar. Kırmızı karanfil: Sıcaklık ve aşk anlamını ifade eder. Sıkça kullanılan bir renktir.
Sümbül
Sümbül çiçeği bağlılık ve sonsuz sevgi anlamını ifade eder. Güzel kokulu olması nedeniyle çokça tercih edilir. Kokulu çiçek sevenlerin ilkbahar ve yaz aylarında çokça talep ettikleri bir çiçektir.
Sümbül Sümbül çiçeği bağlılık ve sonsuz sevgi anlamını ifade eder. Güzel kokulu olması nedeniyle çokça tercih edilir. Kokulu çiçek sevenlerin ilkbahar ve yaz aylarında çokça talep ettikleri bir çiçektir.
Nergis
Nergis (Fulya) çiçeği seçkin ve saygı anlamını ifade eder. Güzel kokulu olması nedeniyle çokça tercih edilir. Kokulu çiçek sevenlerin ilkbahar ve yaz aylarında çokça talep ettikleri bir çiçektir. Süs için yetiştirilen bir çiçek türüdür.
Nergis Nergis (Fulya) çiçeği seçkin ve saygı anlamını ifade eder. Güzel kokulu olması nedeniyle çokça tercih edilir. Kokulu çiçek sevenlerin ilkbahar ve yaz aylarında çokça talep ettikleri bir çiçektir. Süs için yetiştirilen bir çiçek türüdür.
Lale
Kırmızı lale: Seni seviyorum anlamını ifade eder. 
Beyaz lale: Saflık, temizlik anlamını ifade eder. 
Sarı lale: Sevgi ve hoşgörü anlamını ifade eder. 
Pembe lale: Şevkat ve sadakat anlamını ifade eder.
Lale Kırmızı lale: Seni seviyorum anlamını ifade eder. Beyaz lale: Saflık, temizlik anlamını ifade eder. Sarı lale: Sevgi ve hoşgörü anlamını ifade eder. Pembe lale: Şevkat ve sadakat anlamını ifade eder.
Kasımpatı
Beyaz kasımpatı: Masumiyet ve bolluk anlamlarını ifade eder.
Sarı kasımpatı: Sıcaklık ve sevgi anlamlarını ifade eder.
Pembe kasımpatı: Sadakat ve şefkat anlamlarını ifade eder.
Mor kasımpatı: Asaleti ve derin sevgi anlamlarını ifade eder.
Kasımpatı Beyaz kasımpatı: Masumiyet ve bolluk anlamlarını ifade eder. Sarı kasımpatı: Sıcaklık ve sevgi anlamlarını ifade eder. Pembe kasımpatı: Sadakat ve şefkat anlamlarını ifade eder. Mor kasımpatı: Asaleti ve derin sevgi anlamlarını ifade eder.
Gelincik
Gelincik çiçeği hüzün anlamını ifade eder. Kavuşamayan aşıkların çiçeğidir.
Gelincik Gelincik çiçeği hüzün anlamını ifade eder. Kavuşamayan aşıkların çiçeğidir.
Frezya
Beyaz frezya: Umut anlamını ifade eder.
Sarı frezya: Sıcak sevgi anlamını ifade eder.
Pembe frezya: Azim ve sevgi anlamını ifade eder.
Mor frezya: Neşe ve derin sevgi anlamlarını ifade eder.
Frezya Beyaz frezya: Umut anlamını ifade eder. Sarı frezya: Sıcak sevgi anlamını ifade eder. Pembe frezya: Azim ve sevgi anlamını ifade eder. Mor frezya: Neşe ve derin sevgi anlamlarını ifade eder.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >