Harp Okulu mezunu teğmenlere soruşturma iddiası: MSB'den açıklama geldi

Arşiv
Arşiv

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Harp Okulu'ndan mezun teğmenler hakkında soruşturma açıldığına dair çıkan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Mezun olan teğmenlerin harp okulları ile idari bağı kalmamıştır" denilerek, söz konusu soruşturma iddialarının gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kaydedilen görüntüler nedeniyle teğmenler hakkında soruşturma başlatıldığı iddialarını yalanladı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin kılıç çatarak, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” şeklinde bir ifade kullandıkları görülmüştü. Bu görüntüler sonrası teğmenler hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle bir soruşturma açıldığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Bakanlık, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, mezuniyet sonrası teğmenlerin okul ile herhangi bir idari ilişkisinin bulunmadığını ve bu nedenle sosyal medya paylaşımları üzerinden bir soruşturma başlatılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >