Hadid kardeşlerden Filistin'e destek: 1 milyon dolar bağışta bulundu

Bella ve Gigi Hadid
Bella ve Gigi Hadid

Filistin asıllı Gigi ve Bella Hadid kardeşler Filistin’e bağış yaptı. ABD'de doğup büyüyen Hadidler, Filistin'deki insani yardım çalışmalarına 1 milyon dolar bağışta bulundu. Bağışın Gazze'deki dört farklı insani yardım kuruluşuna eşit olarak dağıtılacağı bildirildi.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Filistin'de soykırıma devam ediyor.

Filistin duyarlılıklarıyla bilinen kardeşlerden Bella Hadid, geçtiğimiz haftalarda 77. Cannes Film Festivali'ne kefiyeden yapılma elbisesiyle katılmış, abla Alana Hadid'te Filistinlilerin sesi olmak için film şirketi kurmuştu. Filistin bayrağını temsilen şirkete 'Watermelon (Karpuz) Pictures' adı verilmişti.

1 milyon dolar bağışta bulundu

Uzun yıllardır Filistin'in özgürlük mücadelesine verdikleri destekle tanınan Bella Hadid ve Gigi Hadid kardeşler Filistin'e 1 milyon dolar yardımda bulundu.

Filistinli Amerikalı bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen kız kardeşler, 1 milyon dolar bağışı bölgedeki yardım ve insani çabaları destekleyen dört kuruluş arasında dağıtılmak üzere ayırdı.

  • Bu miktar, çocuklara ve ailelere odaklanan dört kuruluş arasında eşit olarak dağıtılmak üzere tahsis ediliyor: HEAL Filistin, Filistin Çocuklara Yardım Fonu (PCRF), World Central Kitchen (WCK) ve Birleşmiş Milletler Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA).

İsrail'in 7 Ekim'deki saldırılarından beri dünyanın farklı ülkelerinden ünlü isimler de İsrail'e tepkilerini göstermeyi sürdürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >