GZT Diyarbakır'da: Kayıp Narin için mezarlık çevresinde arama yapılıyor

Narin Güran'ı arama çalışmaları mezarlıkta sürüyor.
Narin Güran'ı arama çalışmaları mezarlıkta sürüyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. Ekipler arama çalışmalarına mezarlık çevresinde yoğunlaştı. GZT olarak son dakika bilgilerini ve gelişmeleri doğrudan aktarmak üzere bölgedeyiz.

Arama kurtarma ekipleri, Narin Güran'ın bulunması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Olayın detaylarını yerinde takip eden GZT Saha Editörümüz Ümmügülsüm Durmuş, bölgeden son dakika bilgilerini aktarmak üzere Diyarbakır'da bulunuyor.


Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı bulmak için yürütülen arama çalışmaları devam ediyor.

Narin’in kaybolduğu günden bu yana, bölgede yoğun bir arama tarama faaliyeti gerçekleştiriliyor. 8 yaşındaki Narin Güran'ın bulunması için yürütülen arama çalışmaları, bugün mezarlık çevresinde yoğunlaştırıldı. Bölgede detaylı bir şekilde arama faaliyetleri sürdürülüyor.

Mezarlık çevresinde yoğunlaştırılan çalışmalarda bölgede çok sayıda asker, polis ve yetkili ekip yer alıyor.

Amca Salih Güran tutuklanmıştı

Narin'in amcası, aynı zamanda Narin ve ailesinin yaşadığı Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı S.G, sergilediği şüpheli davranışlar ve cep telefonunun arama ve mesaj geçmişi silmesi ile gözaltına alınmıştı. S.G, "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan S.G'nin ifadesi ortaya çıktı.

Narin kaybolmadan önceki akşamı anlatan S.G, "20 Ağustos'ta aile bireyleri olarak abim Erhan'ın evinde toplandık ve kimlere düğün davetiyesi dağıtılacağı hususu konuşuldu. Olay günü aile bireylerinin çoğu davetiye dağıtmaya gitti. Ancak ben gitmedim. Olay günü oğullarım Devran ve Uğurcan ile yapılan telefon görüşmeleri davetiye dağıtımına ilişkin olabilir." ifadelerini kullandı.

Arabadaki DNA eşleşmesi ile ilgili neler söyledi?

Muhtar S.G'nin arabasından çıkan DNA örnekleri Narin Güran ile eşleşmişti. Bu sorunun sorulması üzerine S.G, Narin'in aracına hiç binmediğini, DNA örneğinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini ve ayrıca aracı evin önündeyken, kapılarını zaman zaman açık bıraktığını iddia etti.

Aracının PTS kayıtları neden silindi?

Olay gününde ve saatinde S.G'nin aracının PTS kayıtlarının kesildiği iddiasının sorulması üzerine S.G, tarlalarında çalışmakta olan Atasoy ailesinin çocuklarını Uzunbahçe köyüne götürdüğünü, daha sonrasında ise Ramazan Atasoy ile tarlaya geri döndüğünü ifade eden S.G, köye vardıklarında Mehmet Selim Atasoy'un kendilerine su ikram ettiğini öne sürdü.

S.G ile Narin'in babası Arif Güran'ın arası açık mıydı?

S.G, kardeşi olan Arif Güran ile arasında husumet olmadığını ve kardeşine "Sana böyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutmayacaksın" diye bir cümle kullanmadığını söyledi. Ayrıca Narin'i kimin kaçırdığını bilmediğini ve Narin'in abisinin Narin'e zarar verebileceğini düşünmediğini ifade etti.

Bakan Tunç'tan açıklama geldi

Soruşturmaya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni bir açıklama geldi. Bakan Tunç, "Şüphe vardı, tutuklama kararı tedbirdi. Soruşturma devam ediyor. Kimsenin şüphesi olmasın. En ince detaylarına ulaşıncaya kadar yargımız, savcılığımız gerekli incelemeleri yapacağız." dedi.

Neler olmuştu?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran, 21 ağustos saat 14 sularında, kuran kursuna gitmek için evden çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine ailesi jandarma karakoluna giderek küçük kızın kayıp olduğunu bildirdi. Bölgede kapsamlı bir arama çalışması başlatıldı. Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri Narin'i aramak için görevlendirildi. Bugüne kadar toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı. Son olarak şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan Narin'in amcası S.G, 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamalarıyla tutuklandı.

Son görüntüleri ortaya çıktı

Kamera kayıtlarında, 21 ağustos saat 15 sularında, arkadaşları ile birlikte mahalledeki okulun yanındaki yoldan yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp eve doğru yürüdüğü yer aldı.

Kayıp Narin'i arama çalışmaları devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >