Görünümleri ile göz alıcı bir o kadar da tehlikeli deniz canlıları

Denizin birçok insan için korkutucu olmasının arkasında yatan neden, tehlikeli deniz canlıları

Birçoğumuz balık yemeyi çok severiz, hatta kimi insanlar 'Denizden babam çıksa yerim' şeklinde büyük bir iddiada bulunurlar kendilerince. Fakat bu durum pek de mümkün değil gibi. Çünkü denizler içerisinde yüzlerce farklı tür canlıyı barındırmaktadır. Ve bu yüzlerce farklı canlı türünden birçoğu da yiyebileceğimiz şekilde faydalı değildir. Aksine oldukça zehirli ve tehlikeli deniz canlıları bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse ahtapot yemek oldukça lüks sayılan günümüzde birçok ahtapot türü öldürücü düzeyde zehirlidir. 'Denizden babam çıksa yerim' demeden önce düşünmeniz gereken, göz alıcı güzellikte fakat bir o kadar da zehirli olan deniz canlılarını sıraladık.
Mavi Halkalı Ahtapot

                                    
                                    Dünyadaki en zehirli canlılardan birisidir. Hatta sadece denizlerde değil aynı zamanda karada yaşayan canlılara göre de en zehirlileri arasında bulunmaktadır. Bu görüntüsü ile göz alıcı ahtapotun zehri aynı anda 30 insan ve yaklaşık 10.000 fareyi öldürebilecek düzeydedir.
Mavi Halkalı Ahtapot Dünyadaki en zehirli canlılardan birisidir. Hatta sadece denizlerde değil aynı zamanda karada yaşayan canlılara göre de en zehirlileri arasında bulunmaktadır. Bu görüntüsü ile göz alıcı ahtapotun zehri aynı anda 30 insan ve yaklaşık 10.000 fareyi öldürebilecek düzeydedir.
Mavi Benekli Vatoz

                                    
                                    Bazı zamanlar internette görürüz. Vatozlar ile fotoğraf çekinen insanları. Fakat bu vatoz o vatozlardan değil gibi. Kuyruğunun altında bulunan dikenleri ile son derece öldürücü bir canlı.
Mavi Benekli Vatoz Bazı zamanlar internette görürüz. Vatozlar ile fotoğraf çekinen insanları. Fakat bu vatoz o vatozlardan değil gibi. Kuyruğunun altında bulunan dikenleri ile son derece öldürücü bir canlı.
Kutu Denizanası

                                    
                                    Türkiye'de özellikle Marmara denizde bolca bulunan denizanalarından oldukça farklı bir denizanasını gösteriyoruz sizlere. Kutu denizanasının dokunaçları 3 metreyi bulabilmektedir. Oldukça zehirli olan bu deniz canlısı 5 dakika içerisinde bir insanı öldürebilmektedir.
Kutu Denizanası Türkiye'de özellikle Marmara denizde bolca bulunan denizanalarından oldukça farklı bir denizanasını gösteriyoruz sizlere. Kutu denizanasının dokunaçları 3 metreyi bulabilmektedir. Oldukça zehirli olan bu deniz canlısı 5 dakika içerisinde bir insanı öldürebilmektedir.
Kutu Balığı

                                    
                                    Genellikle tropikal sularda bulunan bu balık türü oldukça zehirlidir. Eğer bir gün görüp yemeye kalkarsanız arkanıza bile bakmadan kaçın.
Kutu Balığı Genellikle tropikal sularda bulunan bu balık türü oldukça zehirlidir. Eğer bir gün görüp yemeye kalkarsanız arkanıza bile bakmadan kaçın.
Ateş Mercanı

                                    
                                    Aslında gerçek bir mercan olmayan bu deniz canlısı mercanlara çok benzediği için ateş mercanı ismini almıştır. Üzerinde bulunan zehirli dikenleri ile enfeksiyona neden olmaktadır. Eğer tedavi edilmezse ölümcül etki gösterebilir.
Ateş Mercanı Aslında gerçek bir mercan olmayan bu deniz canlısı mercanlara çok benzediği için ateş mercanı ismini almıştır. Üzerinde bulunan zehirli dikenleri ile enfeksiyona neden olmaktadır. Eğer tedavi edilmezse ölümcül etki gösterebilir.
Aslan Balığı

                                    
                                    Görüntüsü ile göz alıcı güzellikteki Aslan balığı zehirli bir balık türüdür. Üst kısımlarında bulunan iğneler nedeni ile temas halinde ağır yanma, terleme ve solunum güçlüğü çekilebilmektedir.
Aslan Balığı Görüntüsü ile göz alıcı güzellikteki Aslan balığı zehirli bir balık türüdür. Üst kısımlarında bulunan iğneler nedeni ile temas halinde ağır yanma, terleme ve solunum güçlüğü çekilebilmektedir.
Aslan Yelesi Denizanası

                                    
                                    Dünyanın en büyük denizanası türüdür. Çağı yaklaşık 6 metreyi bulabilmektedir. Dokunaçları ile birlikte 50 metre uzunluğa erişebilmektedir. İnsan ile teması durumunda insanın felç geçirip ölmesine neden olabilmektedir.
Aslan Yelesi Denizanası Dünyanın en büyük denizanası türüdür. Çağı yaklaşık 6 metreyi bulabilmektedir. Dokunaçları ile birlikte 50 metre uzunluğa erişebilmektedir. İnsan ile teması durumunda insanın felç geçirip ölmesine neden olabilmektedir.
Portekiz Denizanası

                                    
                                    Aslında bir denizanası olmayan bu canlı vücudu gaz ile dolu bir baloncuk gibidir. Ve dokunaçları son derece zehirlidir.
Portekiz Denizanası Aslında bir denizanası olmayan bu canlı vücudu gaz ile dolu bir baloncuk gibidir. Ve dokunaçları son derece zehirlidir.
Deniz Anemonu

                                    
                                    Oldukça zehirli olan bu deniz canlısı ile temas halinde bulunmak, temas ettiği bölgede şiddetli acı, kızarıklık ve şişme ile kendini göstermektedir.
Deniz Anemonu Oldukça zehirli olan bu deniz canlısı ile temas halinde bulunmak, temas ettiği bölgede şiddetli acı, kızarıklık ve şişme ile kendini göstermektedir.
Cerrah Balığı

                                    
                                    Omurgasında bulunan zehirli yüzgeçler nedeni ile her yıl binlerce insanı zehirlemektedir. Bu yüzden dikkat etmekte fayda vardır.
Cerrah Balığı Omurgasında bulunan zehirli yüzgeçler nedeni ile her yıl binlerce insanı zehirlemektedir. Bu yüzden dikkat etmekte fayda vardır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >